Ceratec groeit en wil extra personeel aanwerven

In 2016 groeide het technologie- en engineeringbedrijf Ceratec uit Ploegsteert, met 15% t.o.v. 2015 en haalde een omzetcijfer van 91,5 miljoen euro. Het bedrijf heeft 100 nieuwe vacatures.

Trefwoorden: #Ceratec, #engineering, #groei, #technologie, #vacatures

Lees verder

HR

( Foto: Ceratec )

ENGINEERINGNET.BE - Dit is de bevestiging van de permanente opgang van het bedrijf, dat in 1986 ontstond uit de technische dienst van de Steenbakkerijen van Ploegsteert. Ondertussen zijn er vestigingen in Doornik, Olsene en Templemars nabij het Franse Lille bijgekomen.

Ceratec omvat vier divisies: electrotechnics (installatietechniek in gebouwen), automatisering (industriële processen), handling en logistics (oplossingen voor goedenbehandeling en logistiek) en ceramics equipment (wereldspeler op het vlak van inrichting en automatisering van steenbakkerijen). Het bedrijf is volledig in handen van de familie De Bruyn.

Deze groei gaat gepaard met een grote nood aan personeel, vooral voor Oost- en West-Vlaanderen. Daarom wordt in de komende weken en maanden campagne gevoerd om 100 nieuwe mensen aan te trekken: electriciens, mechaniciens, werf- en projectleiders, servicetechniekers, tekenaar-ontwerpers, beveiligingstechnici, PLC-programmeurs, ingenieurs en andere.

Enerzijds ingegeven door de groei, anderzijds door de ambitie om een aantal diensten die momenteel in onderaanneming uitbesteed worden, opnieuw in eigen beheer te nemen. In het kader van dit tewerkstellingsproject wordt ook nauw samengewerkt met enkele technische scholen uit de nabije omgeving.

Gedelegeerd bestuurder Louis De Bruyn: “Wij willen niet dat het vinden van gekwalificeerde medewerkers een blijvende rem wordt op de verdere groei van ons bedrijf.”


Op 11 en 13 mei zijn in de hoofdzetel in Ploegsteert Jobdays gepland, waarbij geïnteresseerden de mogelijkheid krijgen om het bedrijf te bezoeken.