Datagedreven innovatie voor ‘next generation farming’ voor betere oogst

Atos zet haar expertise op het gebied van data-analyse in om data te verzamelen via satellieten en deze te transformeren in strategische informatie voor boeren.

Trefwoorden: #ATOS, #bemesting, #data driven, #datagedreven, #innovatie, #landbouw, #monitoring

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - Atos Groep )

ENGINEERINGNET.NL - In samenwerking met startup TerraNIS zet Atos deze data om in waardevolle informatie voor de landbouwsector te ontsluiten. De nieuwe oplossing is wereldwijd beschikbaar en kan in uiteenlopende sectoren worden ingezet.

Om in te spelen op de groeiende behoeften van consumenten, de steeds striktere regulering, en om de kosten onder controle te houden, is zeer accurate informatie van groot belang.

Met Atos Codex kunnen boeren heel eenvoudig de juiste hoeveelheid kunstmest gebruiken op de juiste locaties en op het juiste tijdstip om de vruchtbaarheid van hun areaal te verbeteren. De reactietijd is versneld, en de keuze van bemesting en voeding kan doelgericht op de juiste plekken worden ingezet.

De laatste generatie van Sentinel-2 Earth-satellieten (ontwikkeld door de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA) biedt beelden met gebruikmaking van zichtbaar, bijna infrarood light met een resolutie van 10 m tot 60 m, een reikwijdte van 290 km en herhaalde observaties met een frequentie van vijf dagen, wat ideaal is voor het monitoren van gewassen.

De satelliet observeert ruim 100.000 hectare met gewassen voor een eerste klant in Canada inclusief 6.000 velden met gewassen als graan, maïs, bonen en groenten - en biedt bio-fysieke indicatoren over de ontwikkeling van gewassen.

Door deze monitoring kunnen afwijkingen of discrepanties tussen delen van het areaal worden achterhaald, en beschikken experts over de mogelijkheid om diagnoses uit te voeren en voorstellen te doen voor het verbeteren van lansbouwmethodes.