FibriCheck haalt 1,5 miljoen euro op voor opsporing hartritmestoornissen

LRM, de Limburgse Investeringsmaatschappij, en Volta Ventures investeren samen met enkele private investeerders anderhalf miljoen euro in de Limburgse start-up FibriCheck.

Trefwoorden: #app, #applicatie, #FibriCheck, #hartrimestoornis, #investering, #LRM, #start-up

Lees verder

Techniek

( Foto: screenshots FibriCheck )

ENGINEERINGNET.BE - FibriCheck is de eerste medisch geaccrediteerde oplossing die via een app op je smartphone in staat is om vroegtijdig hartritmestoornissen te detecteren.

Dit behoort ook tot één van de 24 goedgekeurde projecten van actiepunt 19, een initiatief van minister Maggie De Block waarbij ze met acht Vlaamse centra bekijken hoe deze oplossing optimaal gebruikt kan worden in de klinische praktijk.

Hartritmestoornissen, met als meest voorkomende voorkamerfibrillatie, zijn verantwoordelijk voor 20% van alle beroertes. 75% van deze beroertes kan voorkomen worden door een tijdige screening en actieve follow-up. Met FibriCheck kan je via de app op je smartphone je hartritmeregistraties meten door je vinger 60 seconden op je camera te plaatsen.

Bij een positieve meeting kan de arts tijdig ingrijpen. Tientallen huisartsen en verschillende centra zijn reeds gestart met het voorschrijven van de app. De volgende maanden zal het jonge bedrijf sterk inzetten op de verdere uitbreiding van haar klantenbasis, nieuwe toepassingen en het versterken van haar team. In 2018 staat ook de Verenigde Staten op de agenda.