Vrouwelijk ondernemerschap in stijgende lijn

Ruim 40% startups die accelerator Start it @kbc vandaag verwelkomt, heeft minstens 1 vrouwelijke founder. Een spectaculaire toename, want tot nog toe heeft amper 7% een female founder.

Trefwoorden: #accelerator, #pitchen, #start-up, #Start it @kbc, #Straffe Madammen, #vrouwelijke ondernemer

Lees verder

HR

( Foto: Start it @kbc )

ENGINEERINGNET.BE - België hinkt hopeloos achterop als het op vrouwelijk ondernemerschap aankomt. Slechts één op de drie ondernemers in ons land is een vrouw, het trieste record van de laagste startersgraad in de hele Europese Unie.

Start it @kbc sloeg de handen in elkaar met Straffe Madammen en lanceerde in maart een campagne om meer vrouwen aan het ondernemen te krijgen in het start-uplandschap, waar vrouwen het minst vertegenwoordigd zijn.

Met de acties, opgebouwd rond vrouwelijke rolmodellen en mentoren, wilden ze de stereotypen rond vrouwelijke ondernemers doorbreken en een broodnodige mentaliteitswijziging realiseren.

Van de nieuwste lichting (38 start-ups) die in mei werden weerhouden om hun bedrijf te laten groeien bij de grootste accelerator van het land, hebben er 16, of 42%, minstens één vrouwelijke oprichter.

Van de meer dan 500 startups die nu al deel uitmaken van deze community heeft slechts 7% een female founder aan boord. Het aantal vrouwelijke ondernemers is dus met 35% gestegen.

Katrien Dewijngaert, co-founder Start it @kbc: “Deze boost is een mooie opsteker, maar onze ambities liggen nog hoger. In oktober 2017 staat onze volgende pitchwave op de agenda, en ons streefdoel is dan 50% vrouwelijke ondernemers. Daarom gaan we deze zomer samen met Straffe Madammen nog een tandje bijsteken om nóg meer vrouwen aan het ondernemen te krijgen.”

De volgende pitchwave bij Start it @kbc staat in oktober 2017 op de agenda.


Over Straffe Madammen
Hun missie is meer vrouwelijk talent zichtbaar maken in de media, op congrespodia en in organisaties. Dat is nodig want 25% van de experts in media, 15% van de sprekers op congressen, 24% van de bestuurders en 33% van de ondernemers is een vrouw, terwijl vrouwen iets meer dan de helft van de bevolking uitmaken.