Arcadis helpt 8 gemeenten bij klimaatbestendig waterbeleid

Deze acht gemeenten worden door Arcadis geholpen bij de bij de beleidsinvulling van de gemeentelijke zorgplichten op grond-, hemel- en afvalwater voor een periode tot 2023.

Trefwoorden: #afvalwater, #Arcadis, #Beemster, #Edam-Volendam, #grondwater, #Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, #klimaatplan, #Landsmeer, #Oostzaan, #Purmerend, #rioolwater, #waterbeleid, #Waterland, #Wormerland en Zaanstad

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.NL - Dit alles gebeurt in het kader van het gemeentelijk rioleringsplan van de samenwerkingsregio. Een belangrijke doelstelling hiervan is de ontwikkeling van een visie op het klimaatbestendig en water robuust maken van de bebouwde omgeving.

De gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zaanstad en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier nemen de gevolgen van de klimaatverandering op de gemeentelijke watertaken in het beleidsproces mee.

Zo speelt de samenwerkingsregio in op de initiatieven van het Deltaprogramma rondom de klimaatbestendige stad 2050 én op de nieuwe Omgevingswet die in 2019 ingaat. Arcadis zet kennis in op onder meer de gebieden van stedelijk watermanagement en stedelijke inrichting om tot een duurzaam beleid te komen.

De regio Zaanstreek-Waterland is een waterrijk gebied met drukke steden, historische dorpen en een open platteland. Volgens David van Raalten, Europees directeur water management bij Arcadis, heeft de regio een uitdaging om het stedelijk gebied water robuust te maken.