Unifly breidt uit naar Amerika

Het Antwerpse softwarebedrijf Unifly vond, in samenwerking met de Belgisch-Amerikaanse Kamer van Koophandel, een uitvalsbasis voor de Amerikaanse markt in het hartje van New York.

Trefwoorden: #drones, #luchtruim, #NUAIR, #UAV, #Unifly, #Unmanned Traffic Management

Lees verder

Techniek

( Foto: Unifly, Marc Kegelaers )

ENGINEERINGNET.BE - CEO Marc Kegelaers: “Amerika is een snelgroeiende markt waar heel veel interesse is voor ons bedrijf. Meer specificiek zijn we partner van NUAIR, de New Yorkse alliantie van meer dan honderd bedrijven die samenwerken in de ontwikkeling van UAS test ranges langs de oostkust.”

Het aantal drones in de lucht groeit exponentieel. Het is een enorme uitdaging om dergelijke aantallen veilig te integreren. Hiervoor is een UTM systeem nodig dat de processen kan automatiseren om zo drones naadloos te integreren in de wereld van de bemande luchtvaart.

Unifly biedt een Unmanned Traffic Management (UTM) platform om drones in het luchtruim te integreren op een veilige en efficiënte manier. Dit platform ondersteunt alle betrokken partijen: de drone operatoren, lokale autoriteiten, luchtvaartautoriteiten en manufacturers.“

De laatste maanden heeft het Belgische softwarebedrijf zijn aanwezigheid ook al sterk uitgebreid doorheen Europa en bundelt het de krachten met Thales, gigant op gebied van systemen voor bemande luchtvaart.