NGDATA groeit verder met overname van Eccella

Softwarebedrijf NGDATA heeft een definitief akkoord bereikt voor de overname van Eccella, een consultancybedrijf in het beheer en de analyse van data.

Trefwoorden: #consultancy, #data-analyse, #Eccella, #Enqio, #NGDATA, #overname, #Rednun, #software

Lees verder

Techniek

( Foto: screen website Eccella )

ENGINEERINGNET.BE - Eccella is gevestigd in New York, heeft kantoren in Londen en Mumbai en heeft een leidende positie op het vlak van datagedreven adviestrajecten en systeemintegratie.

Dit bedrijf begeleidt organisaties wereldwijd bij het ontwikkelen, implementeren en uitvoeren van datagedreven strategieën. De overname resulteert in een versnelde groei van NGDATA in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Klanten van beide bedrijven krijgen hiermee een uitgebreidere en betere toegang tot toptalenten op het vlak van databeheer en -analyse. Hun partners profiteren van de gecombineerde wereldwijde infrastructuur van twee marktleiders op het gebied van data om hun oplossingen aan te bieden.

Dit akkoord volgt kort na de overname van het Nederlandse Rednun, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van gepersonaliseerde, datagestuurde video’s waardoor het engagement van klanten sterk toeneemt.

Eerder werd ook ENQIO overgenomen. Dit is een Europees consultancybedrijf voor datamanagement, business analytics en het beheren van multi-channel campagnes.

De omzet van NGDATA groeide in 2016 met maar liefst 75% en ook het aantal medewerkers nam toe met 50%.