Colruyt kiest voor lokale aardappeltelers

Negen Belgische telers hebben op vraag van Colruyt aardappelen aangeplant voor een totale bruto oogst van 5000 ton. Vanaf september zullen deze in de winkels als huismerk aangeboden worden.

Trefwoorden: #aardappel, #aardappelteler, #Colruyt, #Colruyt Group, #samenwerking

Lees verder

Techniek

( Foto: Colruyt Group )

ENGINEERINGNET.BE - In dit partnership met telers streeft Colruyt voor zijn klanten naar het aanbieden van een nog stabielere kwaliteit van aardappelen, en het verminderen van de import ervan. Voor zijn telers streeft het bedrijf naar een correcte prijs.

Met dit initiatief wordt verder gegaan op de ingeslagen weg van cocreatie met Belgische telers, en dit drie weken na de aankondiging van de productie van twee exclusieve appelvariëteiten door Belgische fruittelers.

In maart en april zijn de vroege aardappelen voor het proefproject aangeplant door 4 telers in zand/zandleemgrond in West-Vlaanderen (50 hectare), en de latere aardappelen door 5 telers in zandleem/leemgrond in Wallonië (70 hectare). De teelt wordt zorgvuldig opgevolgd door 2 gespecialiseerde teeltbegeleiders.

Het proefproject wordt in het voorjaar 2018 geëvalueerd, eens het seizoen afgelopen is. Een hele reeks parameters wordt dan beoordeeld, van deze samenwerking tot en met de feedback van de klant over de kwaliteit en smaak van de aardappelen. Na positieve evaluatie kan het project worden uitgebreid naar de andere aardappelreferenties uit de versmarkt.

Colruyt Group is de eerste Belgische distributeur die een dergelijk partnership met lokale aardappeltelers opzet.