TwinCAT HMI: eenvoudig, open en op HTML5 gebaseerd

De nieuwe TwinCAT HMI staat voor een paradigmaverschuiving op het gebied van HMI-software. Beckhoff kiest voor ICT-standaarden.

Trefwoorden: #.NET, #Beckhoff, #C++, #HMI, #html5, #TwinCAT, #Visual Studio

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - In plaats van bedrijfseigen systemen voor engineering en communicatie, en gebruik in combinatie met bepaalde besturingssystemen kiest Beckhoff voor ICT-standaarden zoals Visual Studio voor engineering, HTML5 voor het ontwerp en WebSockets en voor veilige communicatie.

De gebruikersinterface werkt op elke HTML5-compatibele browser, onafhankelijk van besturingssysteem, resolutie of display. Daarmee heeft Beckhoff een toekomstbestendige, open en krachtige oplossing gemaakt voor Industrie 4.0-concepten.

Hoe ziet de HMI-oplossing van de toekomst eruit? Hoe kan de toekomstige gebruikersinterface brancheoverstijgend zodanig worden vormgegeven, dat zowel een maximale efficiëntie als een optimaal bedieningscomfort zijn gegarandeerd? Met TwinCAT HMI effent Beckhoff nu het pad voor de volgende generatie HMI: TwinCAT integreert de Human-Machine Interface direct in de vertrouwde engineeringomgeving van Visual Studio.

Programmeren is overbodig; de grafische editor zorgt op een makkelijke manier voor de configuratie. Zo eenvoudig de configuratie is, zo aanpasbaar is de handling: deze weboplossing - gebaseerd op HTML5 en JavaScript - werkt «responsief», onafhankelijk van het besturingssysteem, de browser of het apparaat.

De krachtige basisarchitectuur maakt talrijke toepassingsscenario's mogelijk: van lokale panel-oplossing tot multi-client, multi-server en multi-runtime concepten. Individuele uitbreidingen zijn via gedefinieerde interfaces snel te realiseren; de combinatie van standaard grafische bedieningsorganen en eigen ontwerpelementen vereenvoudigt de individualisatie.

De logica van de HMI kan, afhankelijk van ervaring en toepassing, ofwel aan de kant van de client in JavaScript ofwel als zogenaamde serverextensie worden geïmplementeerd. De serverextensie biedt de mogelijkheid om uitbreidingen in C++ of .NET te schrijven. Daarmee kan een maximale bescherming van de knowhow worden bereikt.

Met de TwinCAT HMI en het omvangrijke productassortiment aan bedieningspanelen en panel-pc's biedt Beckhoff een schaalbaar hardware- en softwarespectrum voor flexibele bedieningsconcepten.

De hoogtepunten in een oogopslag:

  • Integratie Visual Studio
  • Toekomstbestendig en open door HTML5 en JavaScript
  • Ontwerp gescheiden van de logica
  • Weergave in elke browser
  • Multi-client en multi-server architectuur
  • Modulaire uitbreidingsmogelijkheden

Meer informatie op: www.beckhoff.be/TwinCAT-HMI

 Lees méér over: Beckhoff

Voor meer informatie:
Beckhoff Automation bvba
Klaverbladstraat 11 b2/2 - 3560 Lummen
Tel. +32 (0)13 25 22 00
www.beckhoff.be



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciėle invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.