Coöperatielid worden van een apotheek

De coöperatie Multipharma nodigt zijn klanten uit om via het MultiCo-programma coöperatielid te worden van hun apotheken. Momenteel zijn reeds 150.000 mensen tot het project toegetreden.

Trefwoorden: #apotheek, #coöperatie, #Multico, #Multipharma

Lees verder

Nieuws

( Foto: Multipharma )

ENGINEERINGNET.BE - De coöperatie is sinds 1921 actief, heeft een netwerk van 300 apotheken en parafarmacieën en streeft steeds naar nieuwe oplossingen die aansluiten bij de behoefte van de markt. Daaruit is MultiCo ontwikkeld.

Dit getrouwheidsprogramma 4.0. beoogt twee doelstellingen: de apotheker een centralere rol geven inzake begeleiding voor het welzijn van zijn klanten, en de klant bij zijn gezondheid betrekken door coöperatielid te worden.

In maart 2017 lanceerde Maggie De Block een meerjarenplan om de kwaliteit van de farmaceutische zorgverstrekking aan de patiënten verder te verbeteren. De apothekers zullen meer aandacht moeten schenken aan de begeleiding van de patiënten op het gebied van medicatie, gezondheidsvoorlichting en preventie.

Met het MultiCo-programma wordt de band tussen de apotheker en de klant nog versterkt, waardoor de apotheker beter geplaatst is om zijn klant te begeleiden en te adviseren. Dit kan bijvoorbeeld via coaching om te stoppen met roken of via een specifieke begeleiding om een aanstaande moeder of een diabetespatiënt te adviseren.

De coöperatie biedt vandaag zijn klanten aan om coöperatielid te worden.


Het systeem biedt diverse voordelen:

  • een grotere personalisering van de apothekersdiensten in de toekomst
  • lage prijzen voor iedereen dankzij de kracht van het netwerk.
  • het getrouwheidsprogramma geldt voor alle farmaceutische of parafarmaceutische producten.
  • innovatie zodat de klant waar en wanneer hij wenst toegang krijgt tot advies en begeleiding van deskundige apothekers.