Drones werken nu ook uit het zicht (+video)

Het Zwitserse Flyability, dat vorig jaar verraste met zijn Elios indoor drone, heeft een Range Extender die het signaal van de drone ook naar moeilijker toegankelijke plaatsen brengt.

Trefwoorden: #drone, #Elios, #Flyability, #maintenance, #range extender, #UAV

Lees verder

Techniek

( Foto: Flyability )

ENGINEERINGNET.BE - Dat zorgt alvast voor nieuwe inspectietoepassingen: denk aan ondergrondse opdrachten in smalle gangen, buizen, riolen,… omgevingen waar het radiosignaal anders al heel snel verloren gaat. De Range Extender connecteert met het Elios basisstation en maakt operaties mogelijk ver buiten het gezichtsveld.

Riolen zijn typisch zo'n moeilijke omgeving. “Met de Range Extender kunnen onze klanten veilig op de grond blijven terwijl ze de drone bedienen die 20 m onder de grond aan de slag is”, stelt Flyability CTO, Dr. Adrien Briod.

Maar ook in boilers en andere moeilijk toegankelijke en gevaarlijke omgevingen komt die van pas. De piloot hoeft zich helemaal niet meer naar binnen te wagen.

De Range Extender bestaat uit een omnidirectionele antennemodule, 20 meter kabel en een haspel. Alles past in een koffertje. Ter plekke connecteert de operator het basisstation met de Range Extender, sluit de batterij aan en… klaar voor 'take-off'.


Video