Thales Cyberlab opent de deuren

Thales opende in Tubeke een Cyberlab dat netwerken en informaticasystemen van bedrijven en de overheid kan simuleren om te trainen tegen cyberaanvallen.

Trefwoorden: #Cyberlab, #cyberveiligheid, #hacker, #hacking, #Master in cybersécurité, #opleiding, #Thales, #training

Lees verder

Techniek

( Foto: Thales )

ENGINEERINGNET.BE - Specialisten in cyberveiligheid en studenten kunnen er terecht om te trainen. Thales deed een beroep op Diateam om het Cyberlab op te zetten.

Thales kan er de informaticanetwerken van een organisatie repliceren om de weerbaarheid ervan tegen de nieuwste cyberaanvallen te testen. Het nieuwe lab maakt deel van het globale veiligheidsaanbod voor informaticasystemen van Thales.

Het platform kan het veiligheidsniveau van de informatica-architectuur en zijn klantengegevens testen. Cyberveiligheidsspecialisten kunnen er opgeleid worden in een omgeving die overeenkomt met de werkelijke systemen. Er kunnen producten ontwikkeld worden die veilig zijn ‘by design’ door ze aan de zwaarste testen te onderwerpen. Tegelijk is het ook een O&O-platform voor Thales in België.
 
Thales plant dit jaar wereldwijd zo’n 400 medewerkers aan te werven met het oog op cyberveiligheid. In België voorziet het de komende vier jaar vijftig aanwervingen om de snelle groei -10% gemiddeld per jaar- te ondersteunen. Thales schat dat er tegen 2020 zo’n 2.000 cyberveiligheidsexperten experten te kort zullen zijn in België.

Thales besliste ook om de deuren van het lab te openen voor ‘Master in cybersécurité’.studenten. Deze universitaire cursus is een initiatief van de Koninklijke Militaire School, de Université Libre de Bruxelles (ULB), Université Catholique de Louvain (UCL), de Université de Namur, de Haute Ecole de Bruxelles en de Haute Ecole Libre de Bruxelles.