25 miljoen euro voor bouw bio-gebaseerde FDCA-referentiefabriek

De Europese organisatie voor bio-based industrieën steekt dit geld in het consortium ‘PEFerence’, wat wordt gecoördineerd door Synvina, een joint-venture tussen BASF en Avantium.

Trefwoorden: #Avantium, #BASF, #bio-gebaseerd, #FDCA-referentiefabriek, #PEFerence, #Synvina

Lees verder

Techniek

( Foto: Avantium )

ENGINEERINGNET.NL - Synvina is opgericht voor de productie en marketing van furandicarbonzuur (FDCA), en de verkoop van polyethylenefuranoate (PEF) op basis van FDCA. Doel is de bouw van een FDCA-referentiefabriek met een capaciteit van 50.000 ton.

FDCA is de belangrijkste chemische bouwsteen voor de productie van PEF. De verwachting is dat PEF-producten op basis van hernieuwbare grondstoffen bijdragen aan het vervangen van ‘fossiel-gebaseerde’ verpakkingsmaterialen en de vermindering van broeikasgassen.

PEF is een innovatief polyester dat geschikt is voor toepassingen zoals flessen, films en polyurethanen.

Naast Synvina wordt het PEFerence consortium gevormd door de volgende bedrijven: Tereos Participations (Frankrijk), Alpla Werke Alwin Lehner (Oostenrijk), OMV Machinery (Italië), Croda Nederland, Nestec (Zwitserland), Lego System (Denemarken), Nova-Institut für Ökologie und Innovation (Duitsland) en Spinverse Innovation Management (Finland).