Octinion opent nieuw bedrijfsgebouw van 1800 m²

Het groeiverhaal van Octinion begon in 2009, toen oprichter en CEO Tom Coen het idee had een R&D-bedrijf te starten met focus op de landbouw- en voedingssector.

Trefwoorden: #biologie, #development, #Octinion, #onderzoek, #ontwikkeling, #plukrobot, #research, #technologie

Lees verder

Techniek

( Foto: Octionion )

ENGINEERINGNET.BE - Octinion nam haar intrek in Leuven waar het in 2016 besliste te investeren in een bedrijfsgebouw in het Researchpark van Haasrode.

Acht jaar na de start telt Octinion zo’n 20 medewerkers, en met nog een 10-tal openstaande vacatures die wachten op invulling, is een stevige groei een feit.

Vorige week werd het nieuwe gebouw geopend dat recent gebouwd werd in het Researchpark van Haasrode. Naast de 500 m² gerenoveerde kantoorruimte, breidde het Leuvense R&D-bedrijf uit met maar liefst 700 m² kantoor en labo’s én een gloednieuwe werkplaats van 600 m².

Met ruimte voor 50 medewerkers zijn ze klaar voor een stevige groei, dankzij onder andere hun innovatieve plukrobot van aardbeien die over heel de wereld stof doet opwaaien.

Het doel van deze onderneming de komende jaren is duidelijk: een revolutie teweegbrengen in de landbouwsector door nieuwe technologie te introduceren op de markt, zoals in eerste instantie een revolutionaire plukrobot voor aardbeien.

Naast plukrobots wordt ingezet op zowel commerciële als eigen projecten, waarvan de rode draad te vinden is in het draagvlak tussen technologie en biologie.


Over
Octinion is een snelgroeiend en innovatief R&D-bedrijf gespecialiseerd in mechatronische productontwikkeling en test- en meetoplossingen, voornamelijk actief in de landbouw- en voedingsindustrie.