Genomineerden voor ’Leeuw van de Export’ 2017 zijn bekend

Bekina Boots, Comsof, Klingele Chocolade, Lansweeper, Skyline Communications en Soudal zijn de 6 genomineerde bedrijven voor de 16e editie van de ‘Leeuw van de Export 2017’.

Trefwoorden: #award, #exporteren, #FIT, #Flanders Investment and Trade, #Leeuw van de Export

Lees verder

Nieuws

( Foto: FIT )

ENGINEERINGNET.BE - Met de Leeuw van de Export bekroont FIT jaarlijks de exportsuccessen van Vlaamse bedrijven, om zo het levensbelang van export voor de Vlaamse economie te onderstrepen.

De 6 genomineerden maken niet alleen kans op de prestigieuze trofee, de wedstrijd is ook een unieke kans om (inter)nationaal in de schijnwerpers te komen.

De 3 genomineerde bedrijven in de categorie ‘kleine ondernemingen’ (max. 49 werknemers) zijn:

  1. Comsof:
    Het bedrijf ontstond in 1998 als universiteitsspin-off. Vandaag ontwikkelt en commercialiseert de Gentse familiale onderneming FiberPlanIT, een unieke software op wereldschaal die het mogelijk maakt om glasvezelnetwerken voor breedbandinternet op stadsniveau intelligent en volautomatisch te laten berekenen door de computer.
  2. Klingele Chocolade
    Het bedrijf specialiseert zich in eerlijk geproduceerde chocolade binnen specifieke niches, waaronder chocolade zonder toegevoegde suiker of op basis van stevia. De Evergemse fabrikant heeft enkele eigen merken, maar ruim de helft van de productie is bestemd voor de private labelmarkt.
  3. Lansweeper
    Deze technologiespeler uit het Oost-Vlaamse Grembergen, die in 2004 het licht zag, ontwikkelt en vermarkt het Lansweeper-softwareplatform. Daarmee verzamelen bedrijven detailinfo over alle machines en gebruikers binnen hun IT-netwerk.

De 3 genomineerde bedrijven in de categorie ‘middelgrote en grote ondernemingen’ (50 werknemers of meer) zijn:

  1. Bekina Boots
    Het bedrijf ontwikkelt, produceert en commercialiseert high-end veiligheidslaarzen op basis van polyurethaan materiaal. Al van bij de oprichting in 1962 timmert het bedrijf vanuit zijn thuisbasis Kluisbergen aan een internationale afzetmarkt. Daarbij zet Bekina Boots zwaar in op technologische innovatie.
  2. Skyline Communications
    Het Izegemse familiebedrijf is de afgetekende wereldmarktleider in end-to-end multi-vendor networkmanagementsoftware voor de media-industrie. Met zijn softwareplatform DataMiner gebruiken, controleren en beheren telecom-, broadcast- en satellietoperatoren optimaal hun netwerk, bijbehorende infrastructuur en communicatiestromen.
  3. Soudal
    Vic Swerts richtte dit bedrijf op in 1966. Dit vlaggenschip in de bouwsector produceert en distribueert stopverf, polyurethaanschuim en lijmen voor de professionele gebruiker, de industrie en de consument. Jaarlijks ontwikkelt het bedrijf maar liefst 300 nieuwe producten, een treffende illustratie van zijn enorme innovatiedrang.

Op 8 september zullen de 6 genomineerden hun deelname aan een uitgebreide jury presenteren en op 20 september onthult Vlaams minister-president Geert Bourgeois tijdens een plechtige prijsuitreiking in Brugge welke 2 bedrijven de “Leeuw van de Export 2017” binnenrijven.