ABB introduceert BIM-app voor schakelseries

Met de all-in-one tool voor de BIM-modelleur, MEP engineer en designer, vereenvoudigt ABB het ontwerpproces van schakelmateriaal in elektrotechnische installaties.

Trefwoorden: #ABB, #app, #applicatie, #BIM, #BIM-app, #ontwerpen, #schakelmateriaal

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL - Met deze nieuwe app ondersteunt ABB BIM-modelleurs, ontwikkelaars en engineers niet alleen bij het configureren en ontwerpen maar ook bij het beheren van Busch-Jaeger schakelmateriaal inclusief installatiedozen.

Dit is de eerste fabrikant van elektrotechnische materialen die met een dergelijke BIM-app op de markt komt.

Met de Switch Range Configurator app voor Revit is het eenvoudig om complete ‘inbouwprogramma’s’ van Busch-Jaeger (sets van schakelmateriaal) te ontwerpen, beheren en aan te passen naar uw wensen, zelfs voor de grootste projecten.

Een inbouwprogramma bestaat uit vele componenten zoals wandcontactdozen, schakelaar-, data- en overige relevante componenten. Deze verschillende componenten worden gecombineerd in een enkelvoudig tot en met een vijfvoudig afdekraam.

Een selectie van inbouwsokkels (waaronder dimmers), afdekramen en afdekkingen kunnen via de app gekozen worden en aan het Revit project worden toegevoegd. Het aantal combinaties is legio. Eénmaal geplaatst beschikken alle schakelcomponenten direct over de relevante data binnen het project.

Naast een sneller en vereenvoudigd ontwerpproces wordt ook bijgedragen aan een efficiënter inkoop- en logistiek proces. Zo zijn materiaallijsten bijvoorbeeld voorzien van alle technische data en transactiegegevens waardoor producten direct vanuit het BIM-model op de BOM geplaatst kan worden.

Ook op het gebied van gebouwbeheer en onderhoud wordt met de nieuwe app een belangrijke stap vooruit gezet.


(screenshot: Mepcontent.eu)