• 09/01/2012

Barco wil 50 miljoen euro voor O&O

Lening Barco van 50 miljoen euro voor onderzoek, ontwikkeling en innovatie goedgekeurd door Europese Investeringsbank.

Trefwoorden: #barco, #EIB, #maystadt, #RDI, #research, #RSFF

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- De Europese InvesteringsBank (EIB) en Barco kondigen de ondertekening aan van een financieringsfaciliteit ten bedrage van 50 miljoen euro.

De lening werd toegekend als Risk Sharing Finance Facility (RSFF), een instrument waarmee in de EU-lidstaten RDI-projecten worden gefinancierd.

De RSFF-financiering werd ontwikkeld door de Europese Commissie en de EIB met het oog op het vergemakkelijken en versnellen van RDI-investeringen binnen de Europese Unie. De bedoeling is het verstevigen van de concurrentiepositie van Europese technologie en bij te dragen aan de ontwikkeling van Europa's kenniseconomie.

Barco zal gebruik maken van de lening om RDI-activiteiten te financieren voor networked visualization connectivity en software binnen haar Entertainment, Healthcare en Control Rooms divisies. De RDI-activiteiten van deze projecten zullen plaatsvinden in Barco's R&D centers in België, Frankrijk en Duitsland en een periode bestrijken van twee jaar. Na 2013 zullen de nieuwe producten op de markt gebracht worden.

Eric Van Zele, CEO van Barco: “Momenteel spendeert Barco meer dan 7% van haar jaarlijkse omzetcijfer aan onderzoeks-, ontwikkelings- en innovatieactiviteiten. (…) Networked connectivity – een ontwikkelingspiste die wij bewandelden tijdens het ontwerp van Nexxis, het volledig geïntegreerd digitaal operatiekwartier – zal volledig worden uitgewerkt, wat zal resulteren in een breed gamma innovatieve producten voor verschillende markten. Tijdens de volgende Analyst and Investor Day wordt dit in detail uiteengezet.”

Philippe Maystadt, Voorzitter van de Europese Investeringsbank: “Door continu een aanzienlijk deel van de inkomsten te investeren in RDI-projecten, verpersoonlijkt Barco de eigenlijke gedachte achter innovatie, een denkwijze waarvan wij geloven dat zij belangrijk is voor Europa. De toekomst van Europa hangt af van ondernemingen die streven naar een verbetering van hun concurrentiepositie op de internationale markten.”


(KV) (foto FUNDP Namur: Ph. Maystadt)