• 19/12/2012
  • |     BB

Barco verwerft meerderheidsaandeel in Noorse projectiondesign

Barco heeft 61% van de aandelen heeft verworven van het Noorse 'projectiondesign', een specialist in projectietechnologie. Dat moet het middensegment van Barco's aanbod versterken.

Trefwoorden: #barco, #DLP, #Eric Van Zele, #projectiondesign

Lees verder

Nieuws

( Foto: projectiondesign, © absolut technologies )

ENGINEERINGNET.BE -- Projectiondesign is een bouwer van projectoren met een lichtsterkte onder de 10k lumen. Het bedrijf richt zich specifiek tot de professionele markt, zoals opleidingscentra, simulatoren, attracties (musea en pretparken), wetenschappelijke visualisatie, samenwerkingszalen en controlekamers.

De Noorse firma ontwerpt en ontwikkelt zelf alle optica, hardware en software en staat bovendien ook in voor het industriële design van elk projectormodel. "De onderneming combineert steevast vernieuwende technologie met een subliem design,” stelt Eric Van Zele, Voorzitter en CEO van Barco.

Volgens Barco ontstaat door de bundeling van krachten een 'nieuwe marktleider in projectietoepassingen voor zowel middelgrote als grote toepassingen'.

Projectiondesign past met name bij het middensegment van Barco's eigen aanbod. Van Zele: “Met projectiondesign kunnen wij ons aanbod verder uitbreiden met hoogtechnologische toepassingen voor de simulatie-, virtual reality en corporate AV-markten."

Ook technologisch zou het een goede zet zijn: terwijl Barco zich toespitst op 3-chip DLP-technologie en high brightness toepassingen voor grote klanten, ontwikkelt projectiondesign 1-chip DLP-oplossingen voor middelgrote evenementen.


ACHTERGROND
Het Noorse projectiondesign werd opgericht in 2001 en is gevestigd in Fredrikstad, Noorwegen. Het bedrijf heeft bovendien 17 internationale filialen. Projectiondesign telt ongeveer 200 werknemers en in 2011 realiseerde de onderneming een omzet van om en bij de 57 miljoen euro.

OP DE FOTO
Een 'virtual reality laboratory' uitgerust met technologie van projectiondesign. In het CENPES-instituut, één van de grootste onderzoekscentra ter wereld, gebruikt Petrobras projecties op schermen van 15x2,4 meter om 3D-beelden met een zeer hoge resolutie te genereren vanuit zijn eigen virtual reality laboratoria. Petrobras onderzoekt vooral verbeteringen aan bestaande energieprocessen en nieuwe duurzame energietechnieken.