• 14/02/2012

Barco verwerft activa IP Video Systems

De overname van IP Video Systems kadert in Barco's strategie om te investeren in performante networked visualisatietechnologie.

Trefwoorden: #barco, #ip video systems, #networked visualization

Lees verder

b2b

ENGINEERINGNET.BE -- Barco kondigt aan dat het de activa verwierf van IP Video Systems (IPVS), een innoverende onderneming gespecialiseerd in networked visualization toepassingen.

IP Video Systems (Californië, VS) is een vooraanstaande onderneming gespecialiseerd in hardware en softwaretechnologieën voor real-time hoge resolutie media streaming, recording en management via IP netwerken. Het productaanbod van deze onderneming omvat een gamma encoders en decoders, multi-stream clients, digitale mediaservers en managementsystemen.

De belangrijkste doelmarkten van het bedrijf zijn de networked control rooms, de medische markt, simulatie & training en telecollaboratie.

Alle 30 personeelsleden die werkzaam zijn in de kantoren van IPVS in Sunnyvale, Californië, versterken Barco's Corporate Technology and Platforms team, een R&D lab dat de verschillende divisies overkoepelt en dat als belangrijkste activiteit technologie- en platformontwikkeling heeft die toepasbaar is op de doelmarkten van de Belgische onderneming.

Eric Van Zele, CEO van Barco: "Deze overname kadert in onze bedrijfsstrategie om te investeren in high-performance networked visualization technology. Ze zal onze activiteiten ongetwijfeld ten goede komen en ons toelaten ons productaanbod verder te vergroten.”

“Wij kwamen tot de bevinding dat er in onze kernmarkten heel wat groeimogelijkheden zijn voor IP connectivity. Daarom zijn wij er dan ook van overtuigd dat de know-how van IPVS ons zal helpen om onze leiderspositie in deze sector verder te versterken.”

“Aangezien beide ondernemingen actief zijn op gelijkaardige markten, zal de integratie van de productportefeuille en intellectuele eigendom van IP Video Systems snel en probleemloos verlopen.”

“Bovendien ligt een versterking van onze R&D investeringen in lijn met onze doelstelling meer middelen toe te kennen aan de ontwikkeling van technologie en platformen die toepasbaar zijn op het overgrote deel van onze doelmarkten. IP Video Systems zal ons ook en belangrijke aanwezigheid bieden in Silicon Valley."


(KV) (foto Barco)