SoftKinetic verlegt grenzen van Augmented Reality en gezichtsherkenning

SoftKinetic zal haar nieuwste prototypes presenteren op Mobile World Congress Shanghai. De nieuwste toepassingen van hun technologie omvatten Augmented Reality (AR) en gezichtsherkenning.

Trefwoorden: #Augmented Reality, #biometrisch, #gezichtsherkenning, #Softkinetic

Lees verder

Techniek

( Foto: SoftKinetic )

ENGINEERINGNET.BE - Nu de head mounted display (HMD) ingeburgerd raakt, moeten producenten van mobiele apparaten de AR ervaring compleet maken. Tot nu toe was de ontbrekende schakel de mogelijkheid om met eigen handen in aanraking te komen met de verrijkte werkelijkheid (AR).

De jongste generaties van de DepthSense camera module en middleware hebben deze kloof nu overbrugd: zij maken het namelijk mogelijk om natuurlijke handinteractie te hebben in AR, wat een volledig natuurlijke en interactieve gebruikerservaring oplevert.

Een andere doorbraak is biometrische herkenning op mobiele telefoons, wat de veiligheid verhoogt en gebruiksvriendelijker werkt. Dankzij samenwerking met experts in gezichtsherkenning KeyLemon, Visio Ingenii en et al, is het mogelijk met hun camera een 3D gezichtsherkenning uit te laten voeren waarmee gebruikers op even gemakkelijke wijze als bij het nemen van een selfie worden geauthentificeerd.

Andere gebruikerstoepassingen voor deze technologie bij mobiele apparatuur zijn onder meer DepthSense time-of-flight (ToF)-enhanced computationele fotografie, augmented selfie, en gebarenherkenning voor AR.


ACHTERGROND
SoftKinetic, een volledige dochteronderneming van Sony Corporation, is leidend in 3D visie en technologie voor gebarenherkenning.