Solar Team Twente onthult nieuwe zonneauto

Solar Team Twente heeft onlangs de nieuwe zonneauto RED Shift onthuld. Dit is de wagen waarmee het team in oktober start in de Bridgestone World Solar Challenge in Australië.

Trefwoorden: #Bridgestone World Solar Challenge, #RED Shift, #Solar Team Twente, #studententeam, #Universiteit Twente, #zonneauto

Lees verder

Opleiding

( Foto: Universiteit Twente © Patrick Ooms )

ENGINEERINGNET.NL - Het team werkte ook deze editie hard aan innovaties en onthulde bij de autopresentatie tevens één van de grootste geheime wapens in de nieuwe auto: SABINE 2.0. Dit is een elektronisch onderdeel dat zorgt voor een efficiëntieslag in de zonne-inkomsten van het zonnepaneel op de auto.

Olivier Berghuis, teamleider Solar Team Twente: “Onze kracht zit in de wil om te innoveren en te verbeteren. Door alle verschillende technieken in de auto te optimaliseren hebben wij de beste zonneauto ter wereld kunnen bouwen, daar zijn we van overtuigd.

Niet alleen SABINE 2.0 is verantwoordelijk voor de verwachte tijdswinst. Dit onderdeel krijgt hulp van twee andere hoogstaande elektronische innovaties in de auto. Het team kondigt aan dat de drie innovaties elektrisch rijden een stuk efficiënter maken. Wat deze innovaties precies inhouden, maakt het team later bekend.

Een andere belangrijke verandering ten opzichte van RED One is dat de auto een halve meter smaller is geworden. Een gevolg van de gewijzigde reglementen van de race. De maximaal toegestane oppervlakte van het zonnepaneel is teruggebracht van 6 m² naar 4 m².

Naast deze verandering verwacht het team dat de winst in het ontwerp vooral zal zitten in de kleine veranderingen. Zo is de hoofdvleugel ten opzichte van de wielen van de auto naar voren geplaatst.


ACHTERGROND
De naam RED Shift, in het Nederlands: Roodverschuiving, staat voor de verschuiving van een tijdperk die het team teweeg wil brengen.

Solar Team Twente bestaat uit negentien studenten van Saxion en Universiteit Twente. Naast de studenten bestaat het team uit het sterke netwerk van innovatieve partners.