ELL bestelt 8 elektrische locomotieven bij Siemens

European Locomotive Leasing (ELL), een leverancier van "full-service" leasing voor elektrische locomotieven, heeft nog eens acht Vectron-locomotieven besteld bij Siemens.

Trefwoorden: #elektrische locomotief, #ELL, #ETCS, #European Locomotive Leasing, #Siemens, #treincontrolesysteem

Lees verder

Techniek

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - De multisysteem-locomotieven hebben een maximum vermogen van 6,4 MW en een topsnelheid van 200 km/h. ELL zal de locomotieven in leasing geven aan České Dráhy voor het reizigersvervoer op de lijn Praag-Berlijn.

Deze locomotieven worden gebruikt voor goederen- en reizigersverkeer. De eerste werd in 2012 geleverd aan Railpool, de locomotief-leasingmaatschappij gevestigd in München, Duitsland.

Tijdens de ontwikkeling van de locomotief lag de klemtoon op een toekomstgericht design, investeringszekerheid, milieu-compatibiliteit, verwisselbaarheid, retrofit-capaciteit en omzetbaarheid.

Deze locomotief kan als zuiver elektrische versie worden geleverd voor werking met wisselstroom (AC) of gelijkstroom (DC) voedingssystemen, of als multisysteem-variant (MS) in de vermogensklassen 5,2 MW, 5,6 MW en 6,4 MW.

Naast de gewenste nationale treincontrolesystemen kunnen de locomotieven ook worden uitgerust met het recentste Europese treincontrolesysteem (ETCS). De locomotieven worden gebouwd in de Duitse Siemens-fabriek in München-Allach.

De locomotieven zijn momenteel gecertificeerd voor gebruik in Oostenrijk, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Finland, Duitsland, Hongarije, Italië, Noorwegen, Polen, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Zweden, Zwitserland en Turkije.