Nieuw windpark in Lokeren officieel ingehuldigd

Het Storm-windpark in Lokeren werd met een symbolische druk op de knop door Minister Tommelein samen met een aantal jonge coöperantjes van het windpark officieel in werking gesteld.

Trefwoorden: #Bart Tommelein, #coöperatieve, #Lokeren, #Storm, #windenergie, #windmolen, #windpark

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - De windturbines produceren groene energie voor zo’n 5.500 gezinnen. Via de coöperatieve Storm participeren 263 inwoners van Lokeren, Zele, Lochristi en Berlare in dit windpark. Enkele tientallen coöperanten woonden samen met hun gezin de inhuldiging van ‘hun windpark’ bij.

Jan Caerts van Storm: "De interesse vanuit de omwonenden voor dit project was vanaf het begin zeer groot. Zowel voor de Open Werf die we in februari organiseerden als voor de bewonersparticipatie in dit project, konden we op heel wat enthousiasme rekenen."

Tommelein: "Elke nieuwe windturbine betekent een stap dichter bij de uitvoering van het Windplan. Het is opvallend hoe het draagvlak voor windmolens sneller groeit."

ACHTERGROND
Het Storm-windpark in Lokeren, waarvan de bouw begon begin 2016, staat aan de E17. De windturbines hebben een gezamenlijk elektrisch vermogen van 9.2 MW.

Ze zijn goed voor een jaarlijkse productie van 19.500 MWh aan groene stroom, het equivalent van het jaarverbruik van 5.500 gezinnen.