RoboTeam Twente eindigt als 14e bij Robocup 2017

Het team van de Universiteit Twente debuteerde in het Japanse Nagoya bij het WK robotvoetbal, waaraan 20 teams meededen. Het team strandde op een 14de plek.

Trefwoorden: #Robocup, #robot, #Roboteam, #robotvoetbal, #studententeam, #Universiteit Twente

Lees verder

research

( Foto: screen YouTube - RoboTeam )

ENGINEERINGNET.NL - Nog geen jaar geleden gingen de studenten van de Universiteit Twente aan de slag met het bouwen van het robotvoetbalteam. Nagenoeg elk detail van de robot werd door de studenten zelf ontworpen en gebouwd.

Met hun robots, met illustere namen als Abe, Edwin, Wesley, Arjen en Dennis, slaagden ze er eerder dit jaar in zich te plaatsen voor het toernooi in Japan.

Dat toernooi begon afgelopen donderdag met de wedstrijden in de poulefase. Twee gelijke spelen en twee nederlagen betekenden een vierde plek in de groep, net niet voldoende om door te gaan in het hoofdtoernooi. RoboTeam Twente liet goed voetbal zien. Bij vlagen was hun verdediging niet door te komen en enkele snelle uitbraken leiden tot een aantal goede doelpogingen.

In de herkansingen liet de Twentse ploeg zich pas echt van haar beste kant zien. Drie overwinningen op rij loodsten de ploeg naar de finale van de herkansingen. In dat duel waren de Minibots van de Amerikaanse University of Massachusetts met 3-0 te sterk.

Teamleider Ewoud Croll: “Een veertiende plek is een goed resultaat als je bedenkt dat we hier debuteren. Onze prestaties zijn ook bij de andere teams niet onopgemerkt gebleven. We zijn ontzettend trots op het team en de robots. We hebben hier lang naar toegewerkt en ook tijdens het toernooi hebben we elk uurtje benut om de robots nog beter te laten presteren.”

In het komende studiejaar zal een nieuwe groep studenten voortborduren op het werk van het huidige RoboTeam Twente. Zij zullen, ondersteund door een aantal van de huidige groep studenten, het robotvoetbalteam verder ontwikkelen.

Het volgende WK robotvoetbal vindt plaats in 2018 in Canada.


Het robotvoetbalteam van de TU Eindhoven deed het beter en eindigde op de tweede plaats.