Royal HaskoningDHV bouwt afvalwaterzuiveringsinstallatie in Vietnam

Royal HaskoningDHV heeft in Vietnam een contract van 9,5 miljoen euro getekend met Buscado. Het betreft de bouw van een compleet zuiveringssysteem voor afvalwater voor 175.000 inwoners.

Trefwoorden: #afvalwater, #afvalwaterzuivering, #Buscado, #ingenieursbureau, #Royal HaskoningDHV, #Vietnam

Lees verder

Techniek

( Foto: Royal HaskoningDHV )

ENGINEERINGNET.NL - De Nederlandse overheid financiert het project in het kader van Ontwikkelings­relevante Infrastructuurontwikkeling (ORIO), een stimuleringsprogramma voor de ontwikkeling, implementatie en exploitatie van goed functionerende projecten voor publieke infrastructuur in ontwikkelingslanden.

Het project behelst een compleet nieuw afvalwatersysteem, van huisaansluiting en riolering tot en met de zuivering voor bewoners en bedrijven die hun afvalwater nu nog ongezuiverd lozen. De zuiveringsinstallatie zal gebruik maken van de beproefde technologie van Royal HaskoningDHV.

Dit is een economisch, betrouwbaar en zeer efficiënt systeem voor de biologische behandeling van gemeentelijk en industrieel afvalwater, en wordt wereldwijd al toegepast in zo’n 1.500 zuiveringen. De nieuwe installatie krijgt een capaciteit van bijna 30.000 m³ per dag.

Het project omvat ook de bouw van vier pompstations, ruim 100 kilometer pijpleidingen en de aansluiting van 15.000 huishoudens en ruim 1.000 kleine en middelgrote bedrijven op het riool. Zodra het systeem operationeel is verzorgt het team van het ingenieursbureau ook technische ondersteuning en training van medewerkers.

Het afvalwaterzuiveringsproject voor Phu My zal naar verwachting in december 2019 gereed zijn.


Buscado is het afvalwater- en ontwikkelingsbedrijf van de provincie Ba Ria Vung Tau.