Meer internationale bezoekers voor Sensor+Test 2017

Sensor+Test 2017, vakbeurs voor sensor-, meet- en testtechnologie, was een succes en trok meer internationale bezoekers aan. Ook de exposanten waren zeer tevreden over deze editie.

Trefwoorden: #Duitsland, #meettechniek, #meten, #Nürnberg, #Sensor+Test, #sensoren, #sensortechniek, #testen, #testtechnologie, #vakbeurs

Lees verder

Nieuws

( Foto: AMA Service GmbH )

ENGINEERINGNET.BE - De vakbeurs, die doorging in het Duitse Nürnburg, kende een kleine daling in aantal bezoekers, 8.107 ten opzichte 8.656 bij de vorige editie. Daarentegen steeg het aandeel van internationale bezoekers naar een recordaantal van 28%.

Het aantal exposanten bleef ongeveer gelijk, maar er werd meer vloerruimte per exposant geboekt, wat resulteerde in een totale beursoppervlakte van 9.069 m².

Holger Bödeker, directeur van organisator AMA Service: "Onze exposanten willen nog meer ruimte om hun producten en diensten te tonen, met name voor het demonstreren van hun innovatieve sensor- en meetoplossingen in reële toepassingen."

De exposanten waren zeer tevreden over hun contacten op de beurs. Volgens een enquête onder de bezoekers beschouwt 98% zich als technische professional en beïnvloed 92% de inkoopbeslissingen binnen hun onderneming.

De sensorindustrie is dan ook optimistisch over de nabije toekomst. Ruim 66% van de ondervraagde exposanten en bezoekers verwachten een verdere groei op het gebied van sensor-, meet- en testtechnologie. Geen wonder dat veel exposanten hun plek voor de volgende editie al gereserveerd hebben.

Vanaf volgend jaar krijgt de vakbeurs een vaste datum, namelijk in de laatste week van juni.