DEME scoort contracten in Qatar en Singapore

De contracten, ter waarde van ongeveer 170 miljoen euro, omvatten de herontwikkeling van de oude haven in Qatar en fase 2 van het Ayer Merbau landaanwinnings­project in Singapore

Trefwoorden: #baggeren, #DEME, #DIAP, #haven van Doha, #Jan De Nul, #landwinning, #MEDCO, #Qatar, #Singapore

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - Voor de herontwikkeling van de oude haven van Doha in Qatar zal MEDCO (Middle East Dredging Company), een dochteronderneming van DEME, de baggerwerken uitvoeren om het toegangskanaal te verleggen. Verder omvat het project ook de bouw van een nieuwe dukdalf.

Deze werkzaamheden volgen na de voltooiing van het project voor de nieuwe haven in Qatar, waarvoor het bedrijf met succes het toegangskanaal uitbaggerde. Wegens het groeiende cruisetoerisme implementeert het Ministerie van Vervoer en Communicatie van Qatar een herontwikkelingsprogramma voor de oude haven van Doha.

Het contract voor dit project zal in een joint venture met Jan De Nul Group worden uitgevoerd.

Daarnaast heeft DIAP (Dredging International Asia Pacific Pte Ltd), ook een dochteronderneming van DEME, in een joint venture met Starhigh Asia Pacific Pte het contract in de wacht gesleept voor het ontwerp en de bouw van een 35 ha grote landaanwinning.

De landaanwinning moet het eiland Jurong uitbreiden voor JTC Corporation, de verantwoordelijke dienst van de Singaporese overheid voor de ontwikkeling van industriële infrastructuur.

Het project omvat het ontwerp van de werken, de hydraulische studie van het landaanwinningskanaal, het bouwklaar maken van het terrein, de bouw van een dam met kustbescherming, het baggeren van “sandkey”, bodemverbeteringswerken, zandaanvoer, hergebruik van uit de zee gebaggerd materiaal, rotsen en op land afgegraven materiaal, drainage en onderhoud/omleiding van het bestaande drainagesysteem.