Plannen voor 3 nieuwe windturbines op Geels bedrijventerrein

EDF Luminus plant een project van drie nieuwe turbines op het bedrijventerrein Geel West. Het bedrijf wil ook plaatselijke organisaties helpen minder energie te verbruiken.

Trefwoorden: #bedrijventerrrein, #duurzaam, #EDF Luminus, #energiebesparing, #groene stroom, #windturbine

Lees verder

Techniek

( Foto: EDF Luminus )

ENGINEERINGNET.BE - Eens volledig operationeel zouden de 3 windturbines op het bedrijventerrein Geel West, meer specifiek op de terreinen van Transfurans Chemicals, Boons en Janssen Pharmaceutica, jaarlijks 21.000.000 KWh elektriciteit produceren.

Dit komt overeen met het gemiddeld verbruik van ongeveer 6.000 gezinnen. Hierdoor wordt 8.500 ton CO2-uitstoot vermeden in vergelijking met een steenkoolcentrale. Dit is vergelijkbaar met een emissie van ongeveer 3.500 wagens die hierdoor voorkomen wordt.

De groene elektriciteit van de turbines wordt deels gebruikt door Transfurans Chemicals en Janssens Pharmaceutica. Wat niet door deze twee bedrijven wordt verbruikt, wordt op het net gezet.

Het bedrijf zet volop in op hernieuwbare energie en wil hun klanten helpen om minder te verbruiken. In overleg met de plaatselijke organisaties in de buurt van Geel West, werden mogelijke energiebesparende maatregelen in hun gebouwen geselecteerd.

Welke maatregelen juist uitgevoerd worden staat nog niet vast. Dat is aan de mensen van de betrokken deelgemeenten Punt en Stelen om te bepalen. Tot eind september wordt een online bevraging georganiseerd waar de inwoners hun voorkeuren kunnen aangeven.