Nieuwe gedelegeerd bestuurder voor essenscia wallonie en brussel

Frédéric Druck werd verkozen tot gedelegeerd bestuurder van essenscia wallonie en essenscia brussel. Vanaf november zal hij deze functies overnemen van Bernard Broze die met pensioen gaat.

Trefwoorden: #chemie, #essenscia, #Frédéric Druck, #gedelegeerd bestuurder, #life sciences, #sectorfederatie

Lees verder

HR

( Foto: essenscia )

ENGINEERINGNET.BE - De raden van bestuur van essenscia wallonie en essenscia brussel, de regionale divisies van de Belgische federatie van de chemische industrie, kunststoffen en life sciences, hebben unaniem de aanstelling van Frédéric Druck goedgekeurd als gedelegeerd bestuurder.

De benoeming is het resultaat van een uitvoerige selectieprocedure, uitgevoerd door een extern bureau, waarbij Druck gekozen werd uit meer dan 50 kandidaten.

Frédéric Druck: “De sector van de chemie en life sciences is een cruciale pijler van de industrie in Wallonië en Brussel. Het is daarom essentieel dat we een optimaal kader creëren om de concurrentiekracht van onze bedrijven te versterken. Ik kijk ernaar uit om deze uitdaging aan te gaan, in nauw overleg met de ondernemingen, de overheden en andere federaties.”

Na het behalen van een masterdiploma in Journalistiek en Communicatie aan de ULB (Université Libre de Bruxelles) begon hij zijn loopbaan als universitair assistent. Nadien had hij diverse verantwoordelijke functies bij werkgeversfederaties zoals Federgon, was hij Manager Public Relations bij Merck Sharp & Dohme en Directeur van het departement Medical & Healthcare bij het consultancybureau Interel.

In 2007 ging Druck aan de slag bij BioWin, de overheidsorganisatie die focust op de uitbouw van de gezondheidscluster in Wallonië. Hij had er de leiding over de communicatie en het relatiebeheer met internationale partners en werd in april 2014 benoemd tot adjunct-directeur-generaal.

Sinds september 2016 is hij Secretaris-generaal van bio.be, de federatie van Belgische bedrijven uit de biotech en life sciences. Hij zal deze organisatie met strategisch advies blijven ondersteunen.