Studenten TU Delft testen eigen ontwikkeld exoskelet (+video)

Onlangs heeft Project MARCH, een studententeam van de TU Delft, de eerste stappen gezet met hun nieuwe exoskelet, de MARCH II. Dit is het eerste Nederlandse studententeam dat dit realiseert.

Trefwoorden: #Cybathlon Experience, #dwarslaesie, #exoskelet, #project MARCH, #robotica, #TU Delft

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.NL - Met deze nieuwe medisch technologische ontwikkeling wil het team mensen met een dwarslaesie helpen hun dagelijkse activiteiten weer uit te voeren.

Tijdens de testdag heeft Ruben de Sain (dwarslaesiepatiënt en piloot van het team) de eerste officiële stappen gezet richting de Cybathlon Experience, een soort Paralympische Spelen met bionische hulpmiddelen.

De studenten willen deze wedstrijd begin oktober in Düsseldorf gebruiken om te laten zien dat het mogelijk is om met verlamde benen op te staan uit een diepe sofa, over ruw terrein te lopen of een trap op te lopen.

Met het door de studenten zelf ontworpen en gebouwde exoskelet laat Project MARCH mensen met een dwarslaesie opnieuw lopen. Het gebruik van een exoskelet heeft grote voordelen voor de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van de gebruiker. Een exoskelet is voor de gebruiker veel meer dan een technologie die de verloren beenfunctie teruggeeft.

Het vermogen om iemand met een dwarslaesie weer volledige mobiliteit terug te geven is voor 31 studenten van de TU Delft dé motivatie om zich een jaar lang vrijwillig in te zetten voor dit project. Een jaar geleden zijn zij begonnen met het ontwerpen van een compleet nieuw gebruiksvriendelijk exoskelet.

Inmiddels is dit ontwerp ook daadwerkelijk gerealiseerd en hebben ze een tastbaar exoskelet waarmee ze kunnen trainen. Na de eerste succesvolle trainingen is het studententeam er nu in geslaagd om daadwerkelijk te lopen met hun exoskelet.


(bron en foto: TU Delft)

ACHTERGROND
De Cybathlon Experience is een wedstrijd voor bionische para-atleten waar commerciële en academische teams met een exoskelet zo snel mogelijk de vier onderdelen van de wedstrijd, die ontworpen zijn als imitaties van alledaagse situaties, moeten trotseren.


Video's: