Fusie Amsterdamse ziekenhuizen goedgekeurd

De fusie tussen het Academisch Medisch Centrum (AMC) en VU medisch centrum (VUmc) maakt het voor beide Amsterdamse universitair medische centra mogelijk beter samen te werken.

Trefwoorden: #Academisch Medisch Centrum, #fusie, #onderzoek, #patiëntenzorg, #samenwerking, #universitair ziekenhuis, #VUmc, #VU medisch centrum

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL - AMC en VUmc verwachten zo snel mogelijk in 2018 bestuurlijk te fuseren. De Raden van Toezicht en de Raden van Bestuur van beide centra zullen dan uit dezelfde personen bestaan. VUmc en AMC blijven nog wel juridisch aparte organisaties.

Deze fusie stelt de ziekenhuizen in staat om alle mogelijkheden voor onderlinge samenwerking volledig te benutten. Voorafgaand aan de daadwerkelijke fusie moeten nog besluiten worden voorbereid en genomen, in afstemming met de medezeggenschapsorganen.

Voor patiënten, studenten en medewerkers blijven beide ziekenhuizen op de bestaande locaties voorlopig als voorheen functioneren. Vanaf de daadwerkelijke fusie zetten AMC en VUmc een langjarig proces in gang van voortgaande integratie.

In eerste instantie betreft dit vooral de patiëntenzorg en het wetenschappelijk onderzoek. Het uitvoeren van de eerste plannen begint in de loop van 2018; ook daarbij worden de advies- en medezeggenschapsorganen betrokken.

Wouter Bos, voorzitter van de Raad van Bestuur van VUmc en Hans Romijn, internist, voorzitter en decaan van de Raad van Bestuur van AMC hebben al eerder aangegeven graag samen leiding te geven aan de alliantie in de komende periode.

AMC en VUmc werken inmiddels al samen in acht onderzoeksinstituten. Na een bestuurlijke fusie kunnen ze het wetenschappelijk onderzoek doelmatiger organiseren en worden ze wereldwijd een aantrekkelijkere partner voor grootschalige, internationale en jarenlange studies.

Dit is interessant voor studenten en onderzoekers uit binnen- en buitenland.


(bron en foto: Academisch Medisch Centrum)