Xavier Piesvaux vervangt Denis Knoops aan hoofd Delhaize

Delhaize kondigt aan dat Xavier Piesvaux met onmiddellijke ingang benoemd is tot nieuwe CEO van Delhaize. Hij volgt Denis Knoops op en moet het bedrijf terug populair maken.

Trefwoorden: #Ahold Delhaize, #CEO, #Delhaize, #Denis Knoops, #retail, #supermarkt, #Xavier Piesvaux

Lees verder

HR

( Foto: Ahold Delhaize )

ENGINEERINGNET.BE - Xavier Piesvaux heeft 27 jaar ervaring in retail. Hij was tot voor kort Senior Vice President bij Walmart East Canada. Daarvoor bekleedde hij tien jaar lang de functie van CEO bij de Roemeense retailer Mega Image (eveneens onderdeel van Ahold Delhaize).

Piesvaux krijgt de moeilijke opdracht om van Delhaize opnieuw de favoriete supermarkt van België en Luxemburg te maken. Dit blijft het leidende merk van Ahold Delhaize in België met ruim 700 winkels.

Xavier Piesvaux: “Ik kijk ernaar uit om onze meer dan 5 miljoen klanten per week nog beter te bedienen en dit samen met de meer dan 30000 medewerkers van Delhaize en ons netwerk van aangeslotenen.”

Denis Knoops heeft tijdens zijn 25 jaar lange loopbaan bij Ahold Delhaize verschillende belangrijke functies bekleed. Hij was onder meer betrokken bij de expansie en commerciële ontwikkeling in België, de Verenigde Staten en Azië. De laatste drie jaar was hij CEO.