Vasco Group investeert 2,65 miljoen euro in windenergie

Vasco Group heeft 2,65 miljoen euro geïnvesteerd in een windturbine op de productiesite in Dilsen-Stokkem. De turbine zal 3,9 miljoen kWh elektriciteit per jaar produceren.

Trefwoorden: #groene stroom, #Vaessen Industries, #Vasco, #windenergie, #windturbine, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: Vasco Group )

ENGINEERINGNET.BE - De vergunningsaanvraag voor de nieuwe windmolen werd begeleid door energiestudiebureau Encon. Het project werd opgevolgd door ingenieursbedrijf 3E.

De investering wordt volledig gedragen door Vaessen Industries. CFO André Bomans van Vaessen Industries: “Dit is een investering op lange termijn, waarmee we de klimaatverandering op een duurzame manier tegen willen gaan. Omdat we een groot deel van de opgewekte groene energie ter plekke zelf verbruiken, helpt de windturbine ook om onze productiekosten te verlagen.”

Deze nieuwe windturbine van 2 MW garandeert een jaarlijkse elektriciteitsproductie van 3,9 miljoen kWh. Dat komt overeen met het verbruik van 1.500 gezinnen. Hiervan zal het berdijf ongeveer 45% zelf gebruiken, de rest wordt geïnjecteerd in het net.

In 2011 deed deed deze groep ook al belangrijke investeringen in hernieuwbare energie. Alle fabrieksdaken werden uitgerust met zonnepanelen (9.000 stuks in totaal, met een capaciteit van 1,8 MW). Deze zonnepanelen dekken 20% van de energiebehoefte.

Zon en wind samen zijn daarmee goed voor zowat de helft van de totale energiebehoefte van het bedrijf.


ACHTERGROND
De 4 productiebedrijven van de Vasco Group bevinden zich in Dilsen (België), Zedelgem (België), Tubbergen (Nederland), en Legnica (Polen). Het telt ongeveer 640 medewerkers en behoort tot de bedrijvengroep Vaessen Industries.