• 12/09/2017

Productinnovaties op Solids Rotterdam 2017 - invitatie

Op 4 & 5 oktober 2017 presenteren specialisten in bewerking, verwerking, opslag en transport van droge bulkgoederen hun innovaties op Solids Rotterdam.

Trefwoorden: #Ahoy Rotterdam, #easyfairs, #Pumps&Valves, #Solids, #vakbeurs

Lees verder

Productnieuws

Tijdens dit tweedaags netwerkevent presenteren verschillende vooraanstaande specialisten hun innovaties tijdens de Innovations on Tour. Wij lichten alvast een tipje van de sluier.

Automatic Palletizer (ARCO)
ARCO ontwikkelde een nieuw compleet concept voor het automatisch handlen van pallets, kratten en dozen met een gewicht tot 2000 kilo. Binnen het nieuwe complete concept worden zowel robotisering, automatisering en mechaniseren tot één optimaal werkend systeem geïntegreerd waarmee arbeid, tijd en kosten worden bespaard. Het nieuwe logistieke concept kan draaitafels, palletliften, stapelaars en ontstapelaars bevatten om producten volledig geautomatiseerd te handlen.

Om afstanden tot vijf kilometer of zelfs nog meer automatisch af te leggen kunnen rollenbanen, traversewagens of shuttles met automatische scanners ingezet worden. Automatisch wegen kan tijdens het transport volgens het principe van “On-the-Fly” met een weegnauwkeurigheid van 1% of tijdens stops met een nauwkeurigheid van 0,1%.

ARCO maakt het mogelijk om eenheden automatisch te coderen of te labelen. Zo worden FTE’s uitgespaard en het management voorzien van gedetailleerde informatie over de supply chain. Uiteenlopende scansystemen kunnen worden gekoppeld aan informatie-systemen als WMS en WCS. Aan het einde van het interne proces kunnen pallets, kratten of dozen automatisch gesorteerd en opslagen worden in een verzamelstation of op de eindbestemming.


Cairpol Snuffelpaal (Optyl)
De Cairpol snuffelpaal van het Franse fabricaat Environment SA is een instrument dat wordt ingezet als perimeter-bewaking, maar ook voor de opvolging van stofemissies van procesinstallaties. De snuffelpalen zijn via een draadloos netwerk te koppelen aan weerstations zodat stofemissies 24/7 kunnen worden gemonitord in relatie tot weersomstandigheden.

De meetgegevens worden op een PC of tablet zichtbaar gemaakt en kunnen via verschillende opties worden gevisualiseerd. De snuffelpalen meten zowel totaalstof als PM10- en PM2,5-waarden. Ook kunnen ze worden uitgerust met diverse gassensoren. Herkalibratie van de gassensoren is niet nodig omdat deze jaarlijks worden vervangen door reeds voorgekalibreerde sensoren. De snuffelpalen zijn aan te sluiten op netstroom, batterijen of zonnepanelen.


UNICA MD Doseersysteem (Verbaten Stortgoedtechniek B.V )
Verbaten Stortgoedtechniek presenteert van nieuw agentschap Lawer S.p.A een volautomatische weeg/doseer unit voor de voedingsindustrie. De compacte unit kan poederbatches van 10 gram tot 2500 gram samenstellen uit 11 componenten met een nauwkeurigheid van 3 gram en met een productiecapaciteit van 8-15 batches/uur. Dit is slechts één van de gepatenteerde units uit het uitgebreide leveringsprogramma gericht op het batchgewijs wegen en doseren van microcomponenten voor voeding/kunststof en aanverwante industrieën.


Vegapuls 69 (VEGA)
De VEGAPULS 69 is een sensor voor continue niveaumeting van stortgoederen onder verschillende procesomstandigheden. Het is ideaal voor niveaumetingen in hoge silo's, grote bunkers en gesegmenteerde silo’s en kan door de kunststof ingekapselde antenne of de in de metalen flens geïntegreerde lensantenne voor verschillende toepassingsgebieden worden ingezet.

De niveausensor werkt met een hoge zendfrequentie (79 GHz) die scherp kan worden ingesteld. Een goede focussering vermindert de invloed van stoorsignalen op de meting van het product. De straal van de Vegapuls 69 heeft een openingshoek van slechts 4°, tegenover een 10° openingshoek van een radarstraal van een 26 GHz niveausensor. Bij een radarstraal van 26 GHz worden behalve het product ook ingebouwde elementen, schoren en afzettingen gemeten.

De Vegapuls 69 kan zeer kleine reflecties meten. De sensor kan daardoor worden toegepast voor de meting van stortgoed met slechte reflecterende eigenschappen, zoals kunststofpoeder, vliegas of droog houtmeel. Zelfs de meting van polystyreen korrels of aerosil is mogelijk. Het meetbereik van de Vegapuls 69  bedraagt circa 120 meter. De nauwkeurigheid van de niveaumeting bedraagt circa +/-5 mm. Om de inbedrijfstelling te vereenvoudigen is een app ontwikkeld voor de smartphone. Hiermee kan de sensor op een zwenkbare steun snel en gemakkelijk worden uitgericht.


Ook Solids bezoeken? Registreer hier!

 Lees méér over: easyfairs

PRAKTISCHE INFORMATIE:

Locatie:
Rotterdam Ahoy

Beursdagen:
4 oktober 2017: 10.00 - 17.00
5 oktober 2017: 10.00 - 17.00

Beurswebsite: www.solids-rotterdam.comBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.