Dockwise verwerft verschillende maritieme transportcontracten

Dockwise, een dochteronderneming van Boskalis, heeft onlangs een aantal maritieme transportcontracten verworven met een totale contractwaarde van ongeveer 42 miljoen euro.

Trefwoorden: #Boskalis, #contracten, #maritiem transport, #transport

Lees verder

Techniek

( Foto: Boskalis )

ENGINEERINGNET.NL - Dockwise verwierf onder meer een contract van Husky Oil Operations voor het transporteren van de topside voor het West White Rose-project van de Amerikaanse staat Texas naar Newfoundland en Labrador in Canada.

Het contract omvat de engineering, voorbereiding en uitvoering van het laden, transporteren en lossen van de topside. Het transport vindt naar verwachting in 2021 plaats.

Het bedrijf verkreeg daarnaast een contract van Lamprell Energy voor het transporteren van 36 jackets van de bouwwerf in Jebel Ali in de Verenigde Arabische Emiraten naar Vlissingen. De jackets zullen dienen als funderingen voor het East Anglia offshore windpark dat in de Noordzee zal worden gerealiseerd.

Tevens verwierf het een contract van Heerema Marine Contractors voor het transporteren van het halfafzinkbare kraanschip Hermod. De Hermod wordt in de haven van Rotterdam geladen en vervolgens naar Zhoushan in China vervoerd. Na het lossen zal de Hermod worden ontmanteld en gerecycled op de werf van Zhoushan Changhong International Ship Recycling.

Tot slot heeft Dockwise in partnerschap met de Amerikaanse onderneming Patriot Shipping een contract verworven van het Military Sealift Command, een onderdeel van de Amerikaanse marine, voor het transporteren van de torpedobootjager USS Fitzgerald.

De USS Fitzgerald zal voor de Japanse kust bij Yokosuka op het halfafzinkbare zware-ladingschip Transshelf worden geladen en naar de Amerikaanse havenstad Pascagoula aan de Golf van Mexico worden vervoerd. De jager liep schade op na een aanvaring met een containerschip op 17 juni jongstleden. Het transport zal in het vierde kwartaal van 2017 plaatsvinden.