Nieuwe technologie brengt drones veilig in de lucht (+video)

Tijdens een live demonstratie werd getoond dat drones zijn te managen en te controleren. Dit kan dankzij een kleine transponder in combinatie met Unmanned Traffic Management software.

Trefwoorden: #drones, #transponder, #uAvionix, #Unifly, #Unmanned Traffic, #Unmanned Traffic Management software, #wetgeving

Lees verder

Techniek

( Foto: screen Vimeo - Unifly )

ENGINEERINGNET - De nieuwe technologie werd ontwikkeld door het Belgische Unifly, ontwikkelaar van Unmanned Traffic Management software (UTM) en de Europese distributeur van uAvionix, leverancier van transponders die de drones zichtbaar maken.

De combinatie van het UTM-platform en de trackers maakt het ook mogelijk om te bepalen wie waar vliegt en of diegene daar wel hoort te zijn.

Ellen Malfliet van Unifly: “Dat sluit aan op het Europese U-space initiatief dat intensiever droneverkeer en automatische drone-operaties mogelijk wil maken. En dat opent de deur naar een Europese drone servicemarkt.”

Het ontwikkelde UTM-platform heeft nog een zeer welkom extra feature aan boord: het kan omgaan met de complexe en dynamische Europese regelgeving, inclusief de wet- en regelgeving op nationaal en lokaal niveau.

Malfliet: “Autoriteiten kunnen onder meer dronevluchten visualiseren en beheren, en ‘no-drone zones’ afbakenen. Drone operators kunnen dronepiloten en drones registeren, en ze kunnen proactief dronevluchten plannen en bevestigen om er zeker van te zijn dat deze vluchten geen nationale of lokale regels schenden.”

Dutch Drone Centre, de test-, trainings- en demolocatie op Aviolanda Aerospace (in het Nederlandse Woensdrecht) voor onbemande luchtvaartuigen, was de gastheer voor de demo.


Video: