Colruyt breidt capaciteit waterstofcentrale uit

Colruyt Group heeft samengewerkt met P&V Elektrotechniek en AO Melotte voor de elektrische installatie van de capaciteitsuitbreiding van hun waterstofcentrale.

Trefwoorden: #Algemeen Laagspanningsbord, #ALSB, #Colruyt, #Melotte, #middenspanning, #P&V Elektrotechniek, #waterstofcentrale

Lees verder

Techniek

( Foto: AO Melotte )

ENGINEERINGNET.BE - AO Melotte heeft in samenwerking met de technische afdeling van Colruyt de midden­spannings­cabine op de Halse site Dassenveld in het kader van een capaciteitsuitbreiding van groene waterstof gebouwd en geïnstalleerd. Het Algemeen Laagspanningsbord (ALSB) werd bij P&V Elektrotechniek ontworpen en gebouwd.

Colruyt Group is reeds vanaf 2011 actief met waterstof als geschikt alternatief voor fossiele brandstoffen. Dankzij elektrolyse (splitsten van water tot waterstof en zuurstof dmv elektrische stroom) wordt groene waterstof uit hernieuwbare energiebronnen, zoals wind of zon, mogelijk.

Bovendien stoot waterstof alleen maar waterdamp uit en geen broeikasgassen. Het is dus een 100% propere energiedrager.

Dimitri Van den Borre van Colruyt Group: "De middenspanningscabine werd gezet om onze productiecapaciteit te verdrievoudigen. Daar waar we tot op heden 2.7 kg waterstof per uur kunnen produceren, is het de bedoeling om naar de toekomst toe 8.1 kg waterstof per uur te produceren".