• 21/02/2012

Technologie wordt in de zorg steeds belangrijker

Imtech: 150 miljoen euro orders voor (energie)technologie in Duitse zorgsector

Trefwoorden: #imtech, #order, #zorg

Lees verder

b2b

ENGINEERINGNET.NL -- Imtech, Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw, maakt bekend dat het nieuwe orders in de Duitse zorgsector heeft ontvangen ter waarde van circa 150 miljoen euro.

René van der Bruggen, CEO Imtech: "Technologie wordt in de zorg steeds belangrijker. Technologie kan de exploitatiekosten verlagen, bedrijfsprocessen verbeteren en het onderhoud verder professionaliseren."

"Technologie helpt ook bij het vergroten van de energie-efficiënte in zorggebouwen en het verder verduurzamen van de zorg. Daarnaast vraagt de zorgsector in toenemende mate om specifieke technologie die voldoet aan de strengste normen voor hygiëne en veiligheid, bijvoorbeeld voor luchtbehandeling in operatiekamers."

Tot de nieuwe orders behoren de nieuwbouw van de Rems-Murr kliniek in Winnenden (600 bedden en 12 operatiekamers), het nieuwe ziekenhuis Schwarzwald-Baar Klinikum in Villingen-Schwenningen (in het Zwarte Woud), de renovatie en gedeeltelijke nieuwbouw van de Sana Kliniken in Düsseldorf en de renovatie van de universiteitskliniek van Schleswig-Holstein in Lübeck.

Daarnaast is Imtech betrokken bij technische oplossingen in het Dominikus ziekenhuis in Düsseldorf, het SRH ziekenhuis in Oberndorf, het Evangelisch ziekenhuis Amalie Sieveking in Hamburg-Volksdorf, de KRH Klinikum Regio Hannover en het Bundeswehr ziekenhuis in Ulm.

Overigens had Imtech onlangs ook bekend gemaakt dat het voor 60 miljoen euro orders in de Zweedse zorgsector heeft verworven.


(KV) (foto Imtech: René van der Bruggen)