• 04/04/2012

Imtech lanceert groene ideeënwedstrijd (+video)

Imtech trekt cocreatie-kaart met ‘Imtech Promotes Green Talent’ en mikt op ‘groene techneuten’

Trefwoorden: #cleantech, #greentech, #imtech

Lees verder

Nieuws

( Foto: Imtech )

ENGINEERINGNET - Imtech roept stakeholders met een goed ‘greentech’ idee op om mee te doen aan de internationale wedstrijd ‘Imtech Promotes Green Talent’. Onder de stakeholders verstaan ze onder meer klanten, medewerkers, studenten, consumenten, samenwerkingspartners, adviseurs, startende ondernemers en uitvinders.

De winnaar krijgt het markante bedrag van 2.500 euro, de nummers 2 en 3 een Ipad. Daarnaast biedt Imtech aan de winnaar de mogelijkheid tot ondersteuning door technische specialisten van Imtech om het idee ook daadwerkelijk tot ‘leven’ te laten komen en het naar de markt te brengen.

René van der Bruggen, CEO Imtech: “Greentech is een speerpunt in het portfolio van Imtech. Circa 30 procent van onze opbrengsten, dus ruim 5,1 miljard euro, bestaat uit duurzame projecten: Green Buildings, afvalenergiecentrales, biogascentrales, groene schepen,... Deze activiteiten vertonen een structureel sterke groei. In verschillende competentiecentra werken we dagelijks aan nieuwe technologieconcepten voor verduurzaming. Met deze wedstrijd willen we primair in contact komen met mensen die hierin met ons mee willen denken.”

Voor de wedstrijd heeft Imtech een website gelanceerd: http://www.imtech.eu/greentalent. Hier kunnen deelnemers hun idee toelichten. De wedstrijd wordt gepromoot via sociale media. Er is een campagnefilm te bekijken via youtube. De promotie verloopt via Twitter en Facebook.

De deadline voor het inzenden van de groene ideeën is 27 april 2012. Daarna kunnen de kandidaten via Facebook stemmen werven voor hun concept.

In de laatste ronde moeten finalisten hun idee toelichten voor een internationale jury, bestaande uit het Imtech-topmanagement. De jurering via vindt videoconferencing plaats.


(KV)