• 18/07/2012

Imtech neemt Belgische technische dienstverlener over

De competenties en marktspecialisaties van Imtech Marine, en deze van het overgenomen Van Stappen & Cada zouden volgens Imtech complementair zijn.

Trefwoorden: #dienstverlener, #imtech, #maritiem, #overname, #scheepsbouw, #van stappen & cada nv

Lees verder

b2b

ENGINEERINGNET – Het Nederlandse Royal Imtech maakt bekend dat het in België Van Stappen & Cada overneemt. Imtech is een technisch dienstverlenend bedrijf op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Van Stappen & Cada is een maritieme technische dienstverlener die opbrengsten realiseert van ruim 3 miljoen euro op jaarbasis.

De competenties en marktspecialisaties van Van Stappen & Cada, en deze van Imtech Marine, zouden volgens Imtech complementair zijn.

De focus van Imtech Marine in de maritieme markt in België ligt primair op navigatie- & communicatiesystemen voor koopvaardij-, bagger- en visserijschepen en  jachten. De nieuwe onderneming moet Imtech helpen om zich in België versneld te ontwikkelen tot een „complete maritieme dienstverlening die in alle marktsegmenten in staat is volledige technisch diensten te verlenen, van nieuwbouw tot en met maintenance, reparatie en renovatie – de 'life-cycle' benadering.
Het volledige management bij Van Stappen & Cada NV zou aanblijven.


(KV)

ACHTERGROND
Van Stappen & Cada is opgericht in 1991 en gevestigd in het havengebied van Antwerpen. De onderneming is een maritieme specialist in elektronica, elektrotechniek en airconditioning en richt zich hoofdzakelijk op services, reparatie, onderhoud en renovatie met een focus op de binnenvaart. De activiteiten omvatten elektrotechnische inrichtingen, radartechnologie, aandrijving, camera's, lucht- en klimaatoplossingen en batterijen.

De kracht van het bedrijf is 24/7 service en onderhoud op basis van een 'recurring business' model. Hiertoe beschikt het bedrijf over een vaste werkplaats, maar ook een mobiele, die zowel in België, Duitsland als Frankrijk snel ter plekke kan zijn indien klanten dit wensen.