• 21/02/2012

Wienerberger neemt Solvays belang in Pipelife over

Overeenkomst omtrent overname van 50% in Pipelife, vertegenwoordigt voor Solvay een bedrijfswaarde van 257 miljoen euro.

Trefwoorden: #buizen, #buizensystemen, #Pipelife, #Solvay, #Wienerberger

Lees verder

b2b

ENGINEERINGNET.BE -- Wienerberger neemt Solvay’s belang over van 50% in Pipelife, een van de wereldleiders in kunststoffen buizensystemen.

Solvay zal 172 miljoen EUR ontvangen voor de aandelen, een special dividend van 10 miljoen EUR in begrepen. De overeenkomst vertegenwoordigt voor Solvay een bedrijfswaarde van een 257 miljoen EUR voor zijn 50%-belang, wanneer de overdracht van verplichtingen, waaronder pensioenen en andere schuldendragende verbintenissen, voor een waarde van een 85 miljoen EUR, wordt meegerekend.

Dominique Clerbois, Executive Vice President bij Solvay: “Solvay en Wienerberger richtten Pipelife tweeëntwintig jaar geleden op om de transitie te ondersteunen van betonnen en metalen buizen voor watertransport naar kunststoffen buizen en om een marktleider te bouwen. Dankzij de zeer goede samenwerking met Wienerberger werd dit project een groot succes en werden de twee doelen bereikt.”


(KV) (foto PipeLife)

ACHTERGROND
- Pipelife is een van de wereldleiders in kunststoffen buizensystemen. Met 29 productievestigingen en hoofdkwartier in Wenen, Oostenrijk, telt de onderneming een 2.600 werknemers in 27 landen en realiseerde ze een omzet van een 800 miljoen EUR in 2011.

- Wienerberger is 's werelds grootste bakstenenproducent. Het bedrijf is marktleider voor dakpannen in Europa en voor betonnen klinkers in Centraal-Oost Europa. In buizensystemen is de onderneming een van de leidende leveranciers in Europa. Met een netwerk van 232 fabrieken, genereerde Wienerberger een omzet van 1.555 miljoen EUR en een operationele EBITDA van 214 miljoen EUR in de eerste negen maanden van 2011.

- Solvay is een internationale chemiegroep die meer dan 90% van zijn verkopen haalt op markten waar hij tot de wereldtop 3 behoort. Solvay levert een breed gamma producten in markten zoals consumptieproducten, bouw, voertuigen, energie, water en milieu en elektronica. De groep met hoofdkwartier in Brussel telt ongeveer 30.000 werknemers in 55 landen en haalde in 2010 een omzet van 12 miljard EUR (pro forma).