• 09/02/2012
  • |     BB

O&O-akkoord Sto en Wienerberger levert nieuw na-isolatiesysteem op

O&O-akkoord Sto en Wienerberger-groep resulteert in na-isolatiesysteem met steenstrippen voor gevels.

Trefwoorden: #bouw, #energie, #isolatie, #sto, #wienerberger

Lees verder

b2b

( Foto: Sto Wienerberger )

ENGINEERINGNET.BE -- België is zonder twijfel hét land van de baksteen. Er is dan ook vraag naar een systeem voor het na-isoleren aan de buitenkant dat tegelijk esthetische en duurzaam is en toelaat het traditionele ‘bakstenen-gevelbeeld’ te behouden.

Sto, gespecialiseert in na-isolatie met sierpleister, en baksteenproducent Wienerberger besloten daarom een tijdje geleden de handen in mekaar te slaan voor hun onderzoek & ontwikkeling.

Het resultaat van hun ontwikkeling is er nu: een na-isolatiesysteem voor buitengevels. Dat systeem combineert het uitzicht en de eigenschappen van traditioneel metselwerk met optimale thermische prestaties.

De na-isolatie van de gevel gebeurt met geëxpandeerd eps, een wapeningslaag en vervolgens steenstrippen die op kleefmortel worden bevestigd.

In tegenstelling tot vele andere materialen voor de buitenafwerking van muren, is de na-isolatie naar verluidt ‘ongevoelig voor onder meer vervuiling, schimmelvorming, vochtschade en roestende elementen’.

Gino Gailliaert (Sto) en Katrien Nottebaert (Wienerberger) in een persbericht: “De nieuwbouwmarkt doet het goed op vlak van isolatie, maar op de renovatiemarkt ligt nog een heel braakliggend terrein. Daar kunnen grote besparingen gerealiseerd worden. Bij Wienerberger en Sto beslisten we daarom om samen te werken, waarbij we de research, de verkoop en de marketing gemeenschappelijk aanpakten.”


ACHTERGROND
Sinds de economische crisis speelt energie-efficiëntie een steeds grotere rol. Bovendien dient België strenge milieudoelstellingen tegen 2020 te halen. Van het totaal aantal woningen en appartementen in België (4.813.090) is er 54% ouder dan 1960. Bij deze woningen met veelal niet-geïsoleerde muren en gevels zou men al snel enkele duizenden euro’s kunnen besparen door het plaatsen van na-isolatie.