Aantal vacatures in de Kempen sterk gestegen

Uit recente cijfers van de VDAB blijkt dat de Kempische bedrijfwereld talent met uiteenlopende vaardigheden goed kan gebruiken. Het aantal vacatures steeg het laatste jaar met 22%

Trefwoorden: #arbeidsbemiddeling, #Kempen, #vacatures, #VDAB, #VOKA, #Welt-project

Lees verder

HR

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - De VDAB heeft het laatste jaar ruim 15.000 vacatures ontvangen, wat 22 procent meer is tegenover het jaar voordien.

Vele jobaanbiedingen lenen zich overigens voor vaklui. Deze positieve trend speelt onder andere in de kaart van werknemers die uit enkele recente reorganisaties bij Kempense bedrijven komen.

Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka Kempen: “Bijvoorbeeld 90% van de mensen die in een recent verleden bij Philips Lighting in Turnhout zijn moeten vertrekken, heeft een nieuwe job gevonden. Deze mensen komen van pas, want het zijn goed opgeleide profielen met heel wat competenties. Bovendien is er voor hen heel wat begeleiding voorzien."

Uit het sterk toegenomen aantal vacatures, met daarbij veel vraag naar technici, administratief personeel en werknemers voor de bouwsector, spreekt dat Kempense bedrijven volop op zoek naar personeel zijn.

Craps: “Zowel bij grote bedrijven als bij kmo’s is er een duidelijke behoefte. Alleen is die vraag niet altijd even goed afgestemd op het aanbod op de arbeidsmarkt. Omdat de witte raven niet meer voorhanden zijn, is het vinden van werkkrachten met de juiste opleiding niet altijd even eenvoudig”.

In de zoektocht naar oplossingen voor die uitdaging wil Voka Kempen een regisseursrol opnemen. Zo heeft het in samenwerking met de arbeidsbemiddelaars het Welt-traject gestart, dat talentvolle werkzoekenden en werkgevers aan de hand van werkplekleren en doorgedreven begeleiding dichter bij elkaar brengt.

In lijn van dit Welt-traject organiseert Voka op 7 december (Mechelen) en 8 december (Kempen) een talentenmarkt, waar werkzoekenden, arbeidsbemiddelaars en bedrijven elkaar persoonlijk kunnen ontmoeten en ontdekken welke talenten bij welk bedrijf passen.


(bron: VOKA)