• 06/03/2012
  • |     BB

Gezocht: 6.000 werknemers voor sector Contracting & Maintenance

Vandaag nemen 450 leerlingen uit het Belgisch technisch en beroepsonderwijs deel aan de zesde editie van de Technorally.

Trefwoorden: #agoria, #contracting, #technorally

Lees verder

HR

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE -- Agoria, de Belgische federatie van de technologische industrie, richt voor de zesde maal zijn Technorally in, een initiatief om jongeren te laten kennismaken met de beroepsmogelijkheden die de sector Contracting & Maintenance biedt.

In die sector zijn firma’s actief die zorgen voor het monteren en het onderhoud van installaties bij industriële bedrijven, bouwwerken en openbare infrastructuur.

‘Het is bovenal een sector met veel jobmogelijkheden’, aldus Agoria: “De komende jaren zullen er door de toename van activiteiten en uitstroom van oudere werknemers goed 6.000 vacatures bijkomen.

En de huidige instroom van jongeren ligt veel te laag om dit op te vangen. Vaak zitten er in de deelnemende klassen die vandaag Technorally bezoeken, niet meer dan tien leerlingen.

Vanhuffel: “Er is niet alleen nood aan technici, maar op korte termijn is ook de behoefte aan werfleiders groot. Het beste bewijs dat dit een sector is met heel wat doorgroeimogelijkheden voor techniekers met ambitie.”

Bekende bedrijven die deelnemen aan deze editie van TechnoRally zijn Alstom, Boccard, Cegelec, CG Power, Fabricom, Maintenance Partners, Siemens en Spie Belgium.


ACHTERGROND
Agoria vertegenwoordigt ongeveer 150 ondernemingen in de sector contracting & maintenance. Die zijn samen goed voor 30 000 arbeidsplaatsen en een gezamenlijke omzet van ca. 4,5 miljard euro.