Tessenderlo Group opent nieuwe Amerikaanse fabriek

Tessenderlo Group heeft bekend gemaakt dat het zijn nieuwe Thio-Sul fabriek voor vloeibare meststoffen in het Amerikaanse East Dubuque heeft opgestart.

Trefwoorden: #amoniak, #chemie, #procestechniek, #Tessenderlo Group, #Thio-Sul, #vloeibare meststof

Lees verder

Techniek

( Foto: Tessenderlo Group )

ENGINEERINGNET.BE - Deze nieuwe productiefaciliteit van de businessunit Crop Vitality van Tessenderlo Group creëert ongeveer 20 jobs en zal zorgen voor een meer efficiënte levering van het product aan de landbouwgemeenschap in de Amerikaanse Midwest.

Thio-Sul is een milieuvriendelijke vloeibare meststof, die gebruikt wordt voor de bemesting van grootschalige gewassen en voor de kweek van bomen en groenten. Dit product werd in 1959 op de markt gebracht voor boeren en retailers.

In 2014 tekende Crop Vitality een langetermijnovereenkomst met Rentech Nitrogen Partners, nu CVR Partners, om gronden te huren en de fabriek te voorzien in ammoniak, een hoofdingrediënt voor de productie van de vloeibare meststof.

Steve Azzarello, CEO van Tessenderlo Kerley: “Deze investering in de Amerikaanse Midwest toont aan dat we ons niet enkel inzetten voor onze klanten in die regio, maar ook voor de hele landbouwgemeenschap.”

Het toevoegen van deze vloeibare meststof aan Urea Ammonium Nitraatoplossingen is een economische en doeltreffende manier om stikstofverlies te verminderen. Bovendien kan het de structuur in bodems met een hoge pH-waarde verbeteren en waterfiltratie verhogen.