Interpol en Kaspersky Lab breiden samenwerking uit

Met het ondertekenen van een overeenkomst met Interpol heeft Kaspersky Lab de wereldwijde samenwerking bij de bestrijding van cybercriminaliteit een nieuwe impuls gegeven.

Trefwoorden: #beveiliging, #botnet, #cybercrime, #geïnfecteerde pc, #Interpol, #Kaspersky Lab, #malware, #samenwerking

Lees verder

Techniek

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.NL - De overeenkomst betreft een juridisch kader dat is opgesteld ten behoeve van het delen van inlichtingen over de nieuwste cybercriminele activiteiten, ongeacht waar ter wereld deze zich voordoen.

Aangezien cyberdreigingen over het algemeen geen landsgrenzen kennen, is samenwerking binnen de industrie zeer belangrijk. Beveiligingsexperts werken regelmatig samen met Interpol om nieuwe ontdekkingen op het gebied van cyberdreigingen te delen met de politie in de bij Interpol aangesloten landen.

Zo heeft Kaspersky Lab een rol gespeeld in een baanbrekende, door Interpol geleide operatie in Zuidoost-Azië die bijna negenduizend botnetcommando- en controleservers (C2) en honderden gecompromitteerde websites (waaronder overheidsportalen) heeft geïdentificeerd. Verder heeft het Interpol ook geassisteerd bij een wereldwijde operatie om het criminele Simda-botnet (netwerk van +770.000 geïnfecteerde pc's) plat te leggen.

De nieuwe overeenkomst versterkt de bestaande relatie tussen beide organisaties en formaliseert de uitwisseling van data die Interpol kunnen helpen bij hun onderzoek. Met het delen van bevindingen over cyberdreigingen draagt Kaspersky Lab bij aan de volledigheid van digitaal forensisch onderzoek dat cybercriminelen een halt kan toeroepen.