Rollon neemt Italiaanse branchegenoot T-Race over

Rollon heeft het Italiaanse T-Race, een producent van lineaire en telescopische rails, overgenomen. Dit is voor het bedrijf reeds de vijfde overname in zes jaar.

Trefwoorden: #geleider, #Italië, #overname, #Rollon, #T-Race, #telescopische rail

Lees verder

Techniek

( Foto: Rollon )

ENGINEERINGNET.NL - Met de overname van T-Race en de sterke omzetstijging in de laatste jaren onderstreept Rollon Gruppe haar ambitie om een wereldwijd opererende totaalaanbieder te worden in het segment van lineaire geleidingen.

Door deze overname breidt het bedrijf zijn aanbod aan lineaire componenten uit met aanvullende producten zoals geleidingsrails van het type MonoRace. Het is de bedoeling dat de R&D-afdeling deze producten doorontwikkelt, om de positie in de automation en robotica te consolideren en voorop te blijven lopen in de sectoren machinebouw, logistiek en railtechniek.

Rollon voorziet in 2017 een omzetgroei van 15% en komt daardoor uit op een totale omzet van rond de 100 miljoen euro. Met deze groei wordt voor het vierde jaar op rij een groei met dubbele cijfers gerealiseerd. De goede resultaten zijn deels terug te voeren op de internationale expansiestrategie.

Het bedrijf werd bij de overname financieel gesteund door LGI (Chequers Capital) en IGI Investimenti Cinque.