Magnic Light wint Bike Valley Innovation Award

Magnic Light, Duitse ontwikkelaar van een contactloze dynamo, werd tijdens de Euro Cycling XP 2017 uitgeroepen tot grote winnaar van de tweede editie van de Bike Valley Innovation Award.

Trefwoorden: #Bike Valley Innovation Award, #Cronos, #fietsdelen, #Flanders' Bike Valley, #GPS tracker, #Magnic Light, #Mobit

Lees verder

Nieuws

( Foto: Flanders' Bike Valley )

ENGINEERINGNET.BE - Twintig bedrijven schreven zich in voor de Bike Valley Innovation Award. Deze award beloont nieuwe, innovatieve producten en diensten in de fietsindustrie.

De jury beoordeelt de innovatieve waarde en het potentieel voor de markt op basis van het design, de creativiteit en zelfs het businessmodel van de deelnemende bedrijven.

Bij deze editie vielen vooral de zogenaamde smartbikeapplicaties, die intelligentie toevoegen door sensoren op de fiets aan te brengen, erg in de smaak bij de jury.

Winnaar werd Magnic Light, dat de award ontving uit handen van Eddy Merckx. Het bedrijf ontwikkelde een contactloos dynamosysteem om een bijbehorend voor-­ en achterlicht te laten branden.

Dat systeem werkt met sterke magneten die samen met het ronddraaiend wiel wervelstromen of Eddy currents creëren. De wervelstromen genereren de elektriciteit voor de lichten. In hun nieuwe product volstaat het om de remblokjes in te ruilen voor remblokjes met een geïntegreerde dynamo en dito verlichting.

De andere twee genomineerden waren Mobit (fietsdelen) en Cronos (In the Race).