Biogasinstallatie Wabico ontvangt ISCC EU certificaat

Biogasinstallatie Wabico in Waalwijk (een geavanceerde biogas naar biomethaan installatie) heeft het International Sustainability and Carbon Certificate (ISCC EU) certificaat ontvangen.

Trefwoorden: #biogas, #biogasinstallatie, #certificaat, #International Sustainability and Carbon Certificate, #ISCC EU, #Wabico

Lees verder

Techniek

( Foto: HoSt )

ENGINEERINGNET.NL - "Dit certificaat bevestigt dat Wabico voldoet aan hoge ecologische- en duurzaamheidseisen in het gehele proces van productie van bio-energie uit biomassa", aldus technisch directeur Marcel te Braak van HoSt, de turn-key leverancier en operator van de Wabico installatie.

Het ISCC EU, die door de Europese Commissie wordt erkend onder de Europese Renewable Energy Directive (RED), is bovendien bewijs van Wabico's naleving van de strenge EU-eisen inzake de traceerbaarheid van de oorsprong van de gehele toeleveringsketen, duurzame biomassa productie en de broeikasreductie in vergelijking met fossiele brandstoffen.


ACHTERGROND
De Wabico (Waalwijkse Biomassa Combinatie) installatie, gebouwd en beheer door HoSt, is een van de meest geavanceerde biogasinstallaties ter wereld, grotendeels vanwege het brede scala aan innovatie en bewezen technologieën die worden gebruikt.

De installatie is gelegen in het 'Ecopark' in Waalwijk, Nederland. Dit Ecopark is een uniek initiatief voor duurzame energie in Nederland en is een van de grootse ecoparken in het land. Drie soorten grootschalige hernieuwbare energie-installaties zijn aanwezig in het park: zonne-energie, windenergie én energie uit biomassa.

Hoewel de installatie commercieel wordt geëxploiteerd, wordt het tevens gebruikt voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe en duurzamere anaerobische vergistingstechnologieën en optimalisatie van de bestaande technologieën.