Week van de Ingenieur focust op ’Industrie 4.0’

De ie-net ingenieursvereniging organiseert van 20 tot en met 26 november de Week van de Ingenieur met als thema ‘Industrie 4.0’. Ter voorbereiding wordt hierover een enquête georganiseerd.

Trefwoorden: #enquête, #ie-net, #Industrie 4.0, #ingenieur, #ingenieursvereniging

Lees verder

Nieuws

( Foto: Hannover Messe )

ENGINEERINGNET.BE - Een ingenieursvereniging kan de transitie naar industrie 4.0 onmogelijk negeren. Hoe dit er zal uitzien en wat dit voor ingenieurs en bedrijven betekent, is voor velen nog onduidelijk.

Om een beter beeld te krijgen over de impact van industrie 4.0 op ingenieurs en bedrijven lanceert ie-net een enquête: Ingenieursradar: industrie 4.0. Onderaan kan u de link naar deze enquête vinden.

De resultaten worden op maandag 20 november tijdens de Week van de Ingenieur voorgesteld. op het ingenieursdebat 'Industrie 4.0'. Een panel bestaande uit o.a. Dirk Torfs (Flanders Make), Frank Beckx (Essenscia), Leo Van de Loock (transitiemanager industrie 4.0), Guy Verrue (Beualieu groep) en Paul Peeters (Agoria) geven hun visie over de transitie naar Industrie 4.0.

ie-net wil met de Week van de Ingenieur de meerwaarde van de ingenieurs voor de maatschappij zichtbaar maken. Tal van activiteiten met als thema 'Industrie 4.0' (lezing, opleiding, bedrijfsbezoeken, … ) worden tijdens deze week georganiseerd.

Verder is er ook aandacht voor de volgende generatie. De bedoeling is om hen met initiatieven zoals Repair Cafe, Coderdojo, We Go Stem, … te inspireren en te sensibiliseren voor STEM.